Alanyalı futbolcuların üzerine yıldırım düştü

Güncelleme Tarihi:

Alanyalı futbolcuların üzerine yıldırım düştü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2006 15:03

Türkiye 2. Ligi B Kategorisi 2. Grup'ta 28 puanla lider olan Alanyasporlu futbolcular bugün öğleden sonra yağışlı havada antrenman yaparken, saha kenarına yıldırım düştü. Bir anda savrulup kendilerini yerde bulan futbolculardan 6'sı ve malzemeci baygın halde ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Doktorlar ölümden dönen futbolcuların sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Antalya ve ilçelerinde aralıklı olarak dün geceden beri yağan sağanak yağış nedeniyle bugünkü antrenmanın spor salonunda yapılacağı belirtilen Alanyasporlu futbolcular, havanın bir an için açması üzerine saat 14.15 sıralarında Cengiz Aydoğan Zimbitlik Tesisleri'nin önündeki antrenman sahasına çıktı. Teknik direktör Aldoğan Argon gözetiminde ve çiseleyen yağmurun altında futbolcular antrenmana başladıktan yaklaşık 15 dakika sonra şimşek çaktı ve antrenman yapılan saha ile dere arasına yıldırım düştü. Kulakları sağır eden gök gürültüsü ve çakan şimşekle birlikte, Alanyasporlu futbolcular kendilerini yerde buldu.

Bir süre sonra diğer futbolcular kendilerini toparlayıp kalkarken, yerdeki futbolculardan Önder Arslan, Önder Dalkıran, Hakan Hacıbektaşoğlu, Muharrem Zengin ve Kenan İmirhan ile malzemeci Mehmet Çetin bayıldı. Hemen antrenman sahasına gönderilen ambulanslarla Önder Dalkıran ve Hakan Hacıbektaşoğlu Özel Hayat Hastanesi'ne, Muharrem Zengin, Kenan İmirhan, Önder Arslan ve Mehmet Çetin ise Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye gittiklerinde bilinçleri kapalı olan futbolcular bir süre yoğun bakımda tutuldu.

Sivassporlu futbolcular da ölümden döndü

Sivassporlu futbolcular da geçen cuma günü, pazarg ünü oynadıkları Gaziantepspor maçına hazırlanırken, yıldırım düşmesi sonucu ölümden dönmüştü.

Antrenmanı o gün akşam saatlerinde tamamlayan futbolcular, kampa girecekleri için ihtiyaçlarını karşılamak için şehir merkezine gitmek üzere tesislerin kapısına geldi. Buradan araçlarına binmek için otoparka yürümeye başlayan futbolcuların 5 metre yakınına yıldırım düştü. Kırmızı-beyazlı futbolcular bir anda neye uğradıklarını şaşırarak sağa sola kaçışmaya başladı ve korkudan yeniden tesislere döndü.

Sivasspor yetkilileri, otopark kenarındaki direğe düşen yıldırımın can kaybına neden olmamasına sevinirken, futbolcuları sakinleştirdi.

Haberin Devamı

Yıldırım düşmesi üzerine antrenmanı bırakan Alanyasporlu futbolculardan ilk anda yıldırımdan etkilenmemiş gibi görünen Sefer Dursun ise sonradan baygınlık geçirince Özel Hayat Hastanesi'ne kaldırıldı.

Haberin Devamı

Hastanelerde futbolcuların tedavileriyle ilgilenen doktorlar yaptıkları açıklamada, 6 futbolcunun da sağlık durumlarının iyi olduğunu, yoğun bakıma alınanların durumları iyileşince servislere alındığını bildirdi.

TEKNİK DİREKTÖR ANLATIYOR

Alanyaspor Teknik Direktörü Aldoğan Argon, yıldırımın düştüğü anda beyninde büyük bir baskı hissettiğini ve yere kapaklandığını söyledi. Alanyaspor Kaptanı Taner Savut ise yıldırımın düştüğü anda başında büyük bir acı hissettiğini, bir süre kendini toparlayamadığını belirterek, “Ben yerden kalktım ama bazı arkadaşlarımız kalkamadı” dedi.

Alanyaspor Genel Menajeri Mevlüthan Çavuşoğlu, sahanın kenarına yıldırım düştüğünü ve bu sırada antrenman yapan futbolcuların, çekim altında kalarak elektrikten etkilendiklerini söyledi. Çavuşoğlu, Alanyaspor’un, perşembe günü Mersin İdmanyurdu ile lig maçı oynayacağını, oyuncuların durumuna göre bu maça erteleme isteyebileceklerini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

HASTANEYE ZİYARETÇİ AKINI

Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Alanya Belediye Başkanı Anavatan Partili Hasan Sipahioğlu, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve Alanyaspor Kulübü Başkanı Selçuk Doğan ile yöneticiler hastaneye gelerek futbolcuların sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

Alanyaspor'un perşembe günü Play Off'ta iddialı rakibi Mersin İdmanyurdu ile maçı olduğu, o gün de havanın yağışlı olması ihtimali gözönüne alınarak antrenmanın açık havada yapıldığı belirtildi. Zimbitlik Tesisleri'nde paratoner bulunmuyor ancak iki tarafında bulunan otel ve Şoförler Odası binasında paratoner var.

FUTBOLCULARA ‘1 HAFTA İŞ GÖREMEZ RAPORU’

Alanyasporlu 6 futbolcu ve malzemeciye, kontrol altında tutuldukları hastanelerden '1 hafta iş göremez' raporu verildi.

FEDERASYON MAÇI ERTELEDİ

Haberin Devamı

Alanyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Kıvanç Özkan, antrenman sahasına düşen yıldırımdan etkilenen 6 futbolcu ve bir malzemecinin birer hafta doktor raporu aldığını ve durumu federasyona ilettiklerini belirterek,"Futbol Federasyonu alınan raporlar nedeniyle Mersin İdmanyurdu maçını erteledi" dedi.

ALMAN ANTRENÖRE YILDIRIM İSABET ETMİŞTİ

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde 13 yıl önce kamp yapan Alman takımının antrenörü, kumsalda koşu yaparken 2 metre uzunluğundaki demir inşaat çubuğunun üzerine basarken ucu havaya kalkan demir çubuk yıldırımı çekmiş, Alman antrenör olay yerinde yanarak can vermişti.

Geçen 18 Ağustos'ta Isparta'da Süleyman Demirel Üniversitesi'ne (SDÜ) ait futbol sahasında gezinti yapan Kredi ve Yurlar Kurumu'nda görevli 27 yaşındaki Deniz İpek, 10 yaşındaki Hilal Şentürk ve 4 yaşındaki Meriç Şentürk'ün üzerine yıldırım düşerken hastaneye kaldırılan yaralılardan Meriç Şentürk ölmüştü.

ANTALYA'DA DA YAĞIŞ HAYATI FELÇ ETTİ

Antalya ve çevresinde dün başlayan ve sabah saatlerinde şiddetini artıran etkili sağanak yağış ulaşımda aksamalara yol açıyor.

Haberin Devamı

Karayolları Bölge Müdürlüğü Yol Bakım Başmühendisi Gençağa Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağışın özellikle sahil kesiminde etkili olduğunu belirtti.

Ramazan Bayramı öncesindeki yağışta hasar gören Finike-Demre civarında da yağışın etkili olduğunu ifade eden Karakaş, önceki yağışlar sırasında heyelan meydana gelen Kasaba-Çatallar karayolunda da yine toprak kayması olduğunu ve yolun ulaşıma kapandığını söyledi.

Ekiplerin yolu ulaşıma açmak için çaba gösterdiklerini bildiren Karakaş, ancak sel nedeniyle çalışamadıklarını ifade etti.

Karakaş, Antalya-Korkuteli ve Antalya-Isparta (Dereboğazı) karayollarında da yağış yüzünden yola taş düştüğünü, bu durumun trafiği olumsuz etkilediğini kaydetti.

Antalya şehir merkezinde de şiddetli yağış nedeniyle yollarda su biriktiğine dikkati çeken Karakaş, sürücülerin zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını, yola çıkmak zorunda olanların süratlerini düşürmelerini ve takip mesafelerini artırmalarını istedi.

Tüm ekiplerin yollarda çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirten Karakaş, “Tüm olumsuzluklara anında müdahale etmeye çalışıyoruz” dedi.

Antalya'nın Kemer ilçesinde de yoğun yağış yüzünden bazı binaların alt katlarını su bastı. Kemer ve Kuzdere'yi birbirinden ayıran Ağva Deresi'nde sular yükseldi.

Jandarma, şiddetli yağış nedeniyle derelerdeki suların yükselmesini dikkate alarak, yayla köylerine trafik akışını durdurdu. Ovacık köyü civarında sel sularının bazı hayvan ağıllarını bastığı, bazı küçükbaş hayvanların telef olduğu öğrenildi.

YAĞIŞ MİKTARI

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezinden alınan bilgiye göre, dün sabahtan bu sabah 07.00'ye kadar olan 24 saatlik sürede Antalya Uluslararası Havalimanı çevresinde, metrekareye 170, şehir merkezine 102, İbradı'da 83, Finike'de 70 kilogram yağış düştü.

Yetkililer, bölgenin Batı Akdeniz üzerinden gelen alçak basıncın etkisi altında olduğunu, bu nedenle yer yer etkili sağanak yağışlar görüldüğünü, yağışların yarın sabaha kadar devam etmesinin beklendiğini bildirdiler.

SU BASKINLARI

Öte yandan, sabah 10.00-11.30 arasında şiddetini artıran yağış, şehir merkezinde çok sayıda ev ve iş yerinin alt katlarını su basmasına yol açtı. Şiddetli yağış anında şehir içi ulaşımda aksamalar meydana geldi.

İtfaiye yetkilileri, şehrin hemen hemen her bölgesinden su baskını ihbarı aldıklarını belirterek, tüm ekiplerin çalışmalarını sürdürdüklerini, su baskınına ilişkin ihbar sayısının 150'yi aştığını belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!