Alanya'daki dehşetin görüntüleri ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Alanyadaki dehşetin görüntüleri ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 11:16

Antalya'nın Alanya ilçesinde 8 - 9 Eylül'de PKK'yı protesto gösterileri sırasında yaşananların güvenlik ve cep telefonu kamerası kayıtları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, görüntülerde onlarca saldırgan, Alanya çarşısında Blue Hawai ve Las Vegas adlı restoran ve barları, HDP ilçe binasını, bir hediyelik eşya dükkanını, iki butiği ve bir marketi yakıyor. Alkış ve sloganlarla hareket eden saldırganlar “Yak, yak” bağrışları eşliğinde iş yerlerini ateşe veriyor. Saldırganların Blue Hawai adlı barın masa örtülerini çakmakla tutuşturup iş yerini yaktıkları, ardından içeriye girerek, içkileri şişeler halinde çaldıkları görülüyor.



ŞEHİT CENAZESİ SONRASI GERGİNLİK

Haberin Devamı

Antalya’nın Alanya ilçesindeki gerginlik 28 yaşındaki Abdullah Ümit Sercan adlı polis memurunun Mardin’de şehit edilmesiyle başladı. Sercan doğup büyüdüğü Alanya’da 9 Ağustos’ta toprağa verildi. Bir hafta sonra, 16 Ağustos’ta ilçede ‘Teröre Lanet’ mitingi düzenlendi. Yürüyüş sonrası bir grup, Kürtlere ait bazı dükkanlara saldırıp taşlarla camlarını kırdı, HDP binasını kuşattı. İddiaya göre saldırganların benzin bidonlarıyla binaya girmek istemesi üzerine, içeride mahsur kalan 30 yurttaş polislerce kurtarıldı. Sosyal medyada ortamı geren ve hedef gösteren mesajlar yayınlanırken, ikinci yürüyüş, 23 Ağustos’ta gerçekleştirildi. Bu kez HDP binası önünde olaylar çıktı.

ÜÇÜNCÜ MİTİNG DÜZENLENDİ

Alanya’da gerginlik sürerken, daha önce ilçede 13 yıl çalışmış olan Emniyet Amiri Halil İbrahim Aksoy, 3 Eylül’de Dargeçit’te şehit edilince tansiyon bir daha yükseldi. Ailesi Alanyalı olan Aksoy’un ilçede toprağa verilmesinden sonra 6 Eylül’de üçüncü kez ‘Teröre Lanet’ mitingi gerçekleştirildi. Mitingden iki gün sonra harekete geçen saldırganlar, 8 Eylül akşamı ve 9 Eylül sabahı HDP binası, restoran, bar, giyim mağazası satan dükkanlar, mobilya mağazası, market ve tekel bayi olmak üzere 11 iş yerini yakarak ateşe verdi. Saldırılar Alanya merkezden sonra Oba ve Mahmutlar beldelerine sıçradı. Toplam 27 iş yeri saldırıya uğradı, bunlardan 16’sı kullanılamaz hale getirildi. İş yerlerinden bazıları yağmalandı. Saldırıdan sonra açılan soruşturmada 12 kişi tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Ancak tümü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!