Alanya'da sinekle mücadele çalışması

Güncelleme Tarihi:

Alanyada sinekle mücadele çalışması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2018 13:32

Alanya'da sinekle mücadele çalışması

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Alanya'da sinekle mücadele çalışmaları devam ediyor. Kışın larva döneminde yoğun mücadele veren ekipler, havaların ısınmasıyla yaz sezonu çalışmalarına ağırlık verdi.

Büyükşehir Belediyesi, Alanya merkezi dâhil 102 mahallesinde, 55 ekiple sinekle mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Biyolojik, fiziksel, kültürel ve kimyasal yöntemlerle çalışmalarını sürdüren Alanya sinekle mücadele ekiplerinde 150 personel görev alıyor. Ekipler 27 hizmet aracıyla sineksiz bir yaz için mücadele veriyor. Yüzme ve tarımsal amaçlı kullanılan havuzlar, kanalizasyon ve yağmur giderleri, su birikintileri, binaların bodrumları ve muhtelif noktalar belirlenen program dâhilinde sürekli ilaçlanıyor. Sineklerin üremesine imkan veren atık lastikler de toplanıyor.

6 BİN NOKTA İLAÇLANIYOR

55 ekip, Alanya'nın 102 mahallesinde günlük yaklaşık 6 bin noktaya farklı yöntemlerle ilaçlama yapıyor. Çalışmalar gündüz olduğu kadar Ramazan ayının başlamasıyla geceleri de devam ettirilecek. Çalışmalardan son derece memnun kalan Alanyalılar, “Üç yıl öncesiyle bugün arasında sinekle mücadele konusunda dağlar kadar fark var. Artık sivrisinek yok denecek azaldı. Artık evimizin balkonunda rahatlıkla çay içiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!