Alanya'da el konulan 5 okula şehitlerin ismi verildi

Güncelleme Tarihi:

Alanyada el konulan 5 okula şehitlerin ismi verildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2016 15:05

Alanya'da el konulan 5 okula şehitlerin ismi verildi

Haberin Devamı

 

Engin ANAK/ALANYA, (DHA) - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında el konularak Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen 5 okula, şehitlerin adı verildi.

Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle 5 özel okula el konulduğu hatırlatıldı. Okulların aslına uygun değerlendirildiği ve şehitlerin hatıralarının okullarda yaşatılacağının vurgulandığı açıklamada, "Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devri gerçekleşen okullarda, 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerinin yanı sıra, 15 Temmuz'un kahraman şehidi Ömer Halisdemir ve Alanya'nın şehidi Coşkun Nazilli'nin ismi ve hatıraları yaşatılacaktır" denildi.

OKULLARDA KAYIT İŞLEMLERİ BAŞLADI

Soruşturma kapsamında el konulan Hayat Ufuk İlkokulu'nun adı Şehit Coşkun Nazilli İlkokulu, Ufuk Ortaokulu'nun ismi, Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu, Ufuk Anadolu Lisesi, Ufuk Fen Lisesi ve Ufuk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin ismi ise 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi ve Alanya Bilim ve Sanat Merkezi olarak değiştirildi. Okulların yeni isim tabelaları asıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!