Alanya Medya Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Alanya Medya Başarı Ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2016 13:44

Alanya Medya Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

Haberin Devamı

Engin ANAK/ALANYA (Antalya), (DHA) - ALANYA Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) 2015 Medya Başarı Ödülleri sahiplerini buldu. Gecede, Hürriyet Gazetesi yazarı Vahap Munyar, TRT Genel Müdürü Şenol Göka ve program yapımcısı İsmail Küçükkaya da ödül aldı.
AGC'nin Geleneksel Medya Başarı Ödülleri dün tarihi Kızılkule önünde gerçekleşti. Törene, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel, TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan vekili ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim, Hürriyet Gazetesi yazarı Vahap Munyar, program yapımcısı İsmail Küçükkaya, ödül alan gazeteciler ve davetliler katıldı.
Açılışta konuşan AGC Başkanı Mehmet Ali Dim, geleneksel hale gelen AGC Medya Başarı Ödülleri kapsamında her yıl ulusal ölçekli ödüller de verdiklerini söyledi.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, basın özgürlüğünün olmadığı bir ülkede bir yere varılamayacağını vurguladı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'deki basın özgürlüğünün öneminin bir kez daha ortaya çıktığını aktaran Yılmaz Karaca, "Bu hainler TRT'nin, CNN Türk'ün sesini kıssaydı bu sesi bugün duymayacaktık. Vatandaşlarımız, hainlerin emellerinin gerçekleşmesine izin vermedi. Tankların üzerine çıkan, sokağa çıkan vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum" dedi.
Hürriyet Yazarı Vahap Munyar, medyanın önemine vurgu yaparak, yerel medyanın ise basın çatısının temellerini oluşturduğunu kaydetti. Her şehrin medyası güçlü olduğunda tüm ülkede basının sağlam bir omurgaya sahip olacağına dikkati çeken Munyar, kendisine verilen ödül dolayısıyla teşekkür etti ve mutlu olduğunu aktardı.
'TATLI VE ACI OLAYLARI HEP BİRLİKTE YAŞADIK'
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, medyanın 15 Temmuz'dan yüzünün akıyla çıktığını söyledi. Darbe girişiminde ortaya çıkan sahte gazetecilerin ve okyanus ötesinde beliren kişilerin fiillerinin Türk basınına gölge düşüremediğini belirten Başkan Türel, "Türkiye'de tatlı ve acı olayları hep birlikte yaşadık. Bir tarafta 15 Temmuz'da bir tek sözle hakka yürüyen şehitlerimizi, diğer tarafta Cizre'deki şehitlerimizin acısını, diğer bir tarafta da 15 Temmuz'un demokrasiye dönüşümünü gördük. Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyenler, çok daha güçlü bir Türkiye karşısında çaresiz kalıyor. 15 Temmuz'da sessiz kalanlar, şimdi teker teker dökülmeye başladı" diye konuştu.
ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Ulusal çapta; Hürriyet Gazetesi yazarı Vahap Munyar'a 'Yılın Köşe Yazarı Ödülü', TRT Genel Müdürü Şenol Göka'ya 'AGC Jüri Özel Ödülü' ve program yapımcısı İsmail Küçükkaya'ya ise 'Yılın Televizyon Gazetecisi Ödülü' verildi. Munyar ödülünü Şenol Göka'dan, Göka ve Küçükkaya ise ödülleri Menderes Türel'den aldı. Gecede yerel ölçekte ödül alan diğer gazeteciler ise şunlar; Erkan Uysal, Gülay Şahin, Yakup Kocabaş, Arzu Naz Yücel, Gürkan Yalçın, Anastasia Petrova Çetinkaya, Yasin Karakuş, İbrahim İpbüker, Rıza Yanık, Burak Gül, Armağan İnan, Cengizhan Yıldırım, Mustafa Bayır, Vildan Rende, Mevlüt Boz ve Hamdi Acet.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!