Alanya Aşevi törenle hizmete açıldı

Güncelleme Tarihi:

Alanya Aşevi törenle hizmete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2017 16:48

Alanya Aşevi törenle hizmete açıldı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Alanya'da yaptırılan aşevi törenle hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nin Alanya'da hizmete sunduğu 1500 kişi kapasiteli aşevinin resmi açılışı törenle yapıldı. Açılışa, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda Alanyalı katıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açılışa telefonla bağlanarak, Alanyalıları selamladı.

Vali Münir Karaloğlu törende yaptığı konuşmada, artık belediyeciliğin sadece altyapıyı, üst yapıyı yapmak olmadığını belirterek, “Artık belediyelerimiz her türlü sosyal projeyle ihtiyacı olan kesimlere destek veriyor. Büyükşehir Belediyemizin yürüttüğü çok önemli, çok güzel projeler var. İşte onlardan bir tanesi de aşevi projesi" dedi.

800 EVE SICAK YEMEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, söz verdiği üzere Alanya'ya her ay bir açılış ya da temel atma töreni için geldiklerini söyledi. Alanya sadece Türkiye'nin değil dünyanın göz bebeği olduğunu kaydeden Türel, "Altyapısı ile üst yapısı ile önemli hizmetlere tanıklık ediyor. Alanya'nın çağdaş belediyelerle yarıştığını görmek bu şehrin evladı olarak bana onur veriyor. Şu anda Alanya'da 150 eve sıcak yemek gönderiyoruz. Bu tesisimiz ile bu 800 rakamına çıkacak. Sadece Alanya değil Gazipaşa'da ihtiyacı olan vatandaşlarımıza bir tas çorba ve yemek göndereceğiz" dedi

YAŞLI BAKIM EVİ TÜRKİYE'DE İLK OLACAK

Antalya'da sosyal belediyelik anlamında farklı anlayış ortaya koyduklarını anlatan Türel, "Antalya genelinde 10 bin 662 aileye sosyal kart desteği veriyoruz. Alanya'da 934 çocuğumuza eğitim desteği sağlıyoruz. Hasta yatağından tutun acil durumlardan nakit desteğine kadar sosyal belediyecilik örneğini vermeye çalışıyoruz" dedi.

ÇÖPTEN ELEKTRİK ÜRETECEK TESİSİN TEMELİ YAKINDA

Belediye olarak yürüttükleri projeler hakkında da bilgiler veren Türel, "Alanya Belediyesi'nin Yumlu tepesine çöp taşımayla ilgili sıkıntısı var. Şimdi o dertten kurtuluyoruz. Şimdi Alanya' çöpünden elektrik elde eden bir noktaya geliyor. Artık çöpümüzü doğaya bırakmıyoruz. Çöpümüzü tamamen sıfırlıyoruz, öğütüyoruz. O çöpü öğütüyorken elektrik elde ediyoruz. Artık Alanya'mız çöpünden elektrik elde eden bir noktaya geldi" diye konuştu. Türel, yol, su ve raylı sistem çalışmaları hakkında da bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından Vali Münir Karaloğlu ve Başkan Türel, diğer protokol üyeleriyle aşevinin açılışımı yaptı, Aşevini de gezen protokol üyeleri ardından Alanyalılara aşure ikramında bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!