Alanya 'Akıllı Kent' oluyor

Güncelleme Tarihi:

Alanya Akıllı Kent oluyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 14:57

Alanya 'Akıllı Kent' oluyor

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin Akıllı Kent Projesi, ilçelerde yayılıyor. Alanya'da belirli noktalara ücretsiz wifi ve şehir bilgilendirme ekranı kiosk kurulumu yapılıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile TÜRKSAT arasında e-devlet ve akıllı şehircilik üzerine başlatılan işbirliği kapsamında Antalya Akıllı Kent Projesi etap etap büyümeye devam ediyor. Akıllı Sağlık, Akıllı Trafik, Akıllı Çevre, Akıllı Enerji ve Kentsel Dönüşüm konularını içeren 'Akıllı Kent Antalya Projesi', Alanya'da da uygulanmaya başlıyor. Proje ile Alanya'da 3 noktada ücretsiz internet ile 2 noktada da şehir bilgilendirme ekranı kiosklar kuruluyor. Wifi ve kioksların yılbaşından itibaren halkın hizmetine sunulması planlanıyor. Alanya Rıhtım Caddesi, İskele mevkii, 700 metrelik yürüyüş yolu, Damlataş Mağarası, 100. Yıl Parkı, Kleopatra Plajı ve yürüyüş yolu çevresini kapsayacak ücretsiz wifi hizmeti alt yapı çalışmaları sürüyor.

KLİMALI KAMERALI KİOSKLAR

Diğer yandan Alanya Rıhtım Caddesi Liman ve Kleopatra Plajı Yürüyüş yolu güzergahlarında 2 adet kioks yerleştirilecek. Kentsel estetiğe ve görselliğe uygun konumlanacak kiosklar, yerli ve yabancı misafirlere Antalya ve Alanya hakkında tarihsel, kültürel ve sanatsal bilgilere erişebilme imkan sağlayacak. Harita tabanlı uygulama ile Alanya'ya gidecekler önemli noktaları seçerek en kısa yol analizi önerisiyle sonuca ulaşabilecek. Kiosklar, birçok özelliği içinde barındıracak. Kiosk kabinleri klimalı ve güvenlik kameralı olacak. Alanya'yı ziyarete gelen yerli ve yabancı konuklar kiosklarda, arka planda şehrin simgelerinin de yer alacağı hatıra fotoğrafı çekip, sosyal medyadan paylaşabilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!