Alana özgü dil sınavı

Güncelleme Tarihi:

Alana özgü dil sınavı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2017 22:44

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), doktora ve doçentlik için alana özgü dil sınavı yapacak. Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler, sağlık alanlarında dil yeterliliğini belirleyecek.

Haberin Devamı

YÖK Başkanı Yekta Saraç, özetle şu bilgileri verdi:“Yabancı Dil Sınavı’nın (YDS) yanında adayın fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler (güzel sanatlar da dahil), sağlık olmak üzere üç alanda dil yeterliliğini belirlemeye yönelik YÖKDİL sürecini başlattık. Soruların hazırlanması Ankara Üniversitesi’nce, organizasyonu ve uygulanması ise Anadolu Üniversitesi’nce yürütülecek. YÖKDİL ilk kez 5 Mart’ta, tek oturumda, 30 ilimizde düzenlenecek. Bu dönem sadece İngilizce alanında yapılacak sınav gelecek dönemlerde Almanca, Fransızca, Arapça ve diğer diller olarak da genişletilecek ve yılda iki kez olacak. Ücreti 75 lira. Başvurular, 30 Ocak’tan itibaren ‘http://yokdil.yok.gov.tr’ adresinden yapılabilecek. 

YDS DEVAM EDECEK

YDS’ye her yıl ortalama 450 ile 550 bin aday başvuruyor. Buna da başta lisansütü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar olmak üzere yabancı dil seviyesini tespit ettirmek isteyenler, üniversitelerce kendilerinden dil yeterliliği puanı isteyen öğrenciler ve diğer adaylar da katılabilir. YDS de yapılmaya devam edecek. Adaylar iki sınava da girebilecek ve eşit geçerlilikleri olacak. Yabancı dilde eğitim veren üniversitelerde hoca olmak için ayrı bir sınava girilecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!