Alan savunmamız Fransa’yı bozar

FRANSA, oynadığı grup maçlarını çok istikrarsız bir biçimde ilk gün İspanya galibiyetiyle başlayıp, daha sonra istediği sonuçları alamadan tamamladı.

Ama çok dengesiz bir takım. Dış şut yüzdeleri iyi olduğu gün her takımı yenebilecek kapasitedeler. Son derece atlet ve çabuk bir ekip. Hücum ribaundu alma özelliği olan çok oyuncuları var. Ve hücum ribaundu ortalamaları çok yüksek. Maç içerisinde sürekliliği olmayan bir takım. Bizim çok kontrollü ve akıllı oynamamız gerekiyor.

Bunun bir eleme maçı olduğunu unutmadan, maçın kontrolünü elimizde tutmamız lazım. Üst düzey mücadele gücümüzden geri adım atmamalıyız. Hücumda mutlaka topu içeri daha çok geçirmeliyiz.

Tempoyu ayarlamalıyız

Uzunlarımızı savunabilecek yeterli sayıda uzun oyuncuları yok. Batum, Gelabale ve De Colo tehlikeli oyuncular. Fransa’nın dengesiz oyun yapısı, tehlike yaratabiliyor. O bakımdan Kerem Tunçeri ve Ender’e oyunun temposunu ayarlamakta büyük görev düşüyor.

Bu kadar iyi hücum ribaundu alan ve üçlük yüzdesi oldukça düşük olan takıma karşı alan savunması oyunun bazı periyotlarında etkili olabilir. Çünkü biz normal alan savunmasından daha farklı bir alan savunması yapıyoruz. Biraz daha dışarıya doğru açık ve pas kanallarını kapatan uzun oyuncularımızla, ekip olarak daha yüksek oyuncularla yaptığımız zone (alan) savunmasının etkili olabileceğini düşünüyorum.
Yazarın Tüm Yazıları