Alan Rickman kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Alan Rickman kimdir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2016 16:20

Harry Potter serisinde 'Profesör Snape'i canlandıran ünlü İngiliz Aktör Alan Rickman 14 Ocak 2016 Perşembe günü hayatını kaybetti. Londra'da hayata gözlerini yuman Alan Rickman'in ölüm haberi ailesi tarafından da doğrulandı. Peki; Alan Rickman kimdir?

Haberin Devamı

Alan Sidney Patrick Rickman, 21 Şubat 1946'da Londra Hammetsmith'te dünyaya gelmiştir. Annesi Galler kökenli bir methodis olan Rickman'ın babası ise İrlanda kökenli bir katoliktir.

Alan Rickman'ın annesi Margaret Doreen Rose'un (Bartlett) işçi olduğu bilinmektedir. Babası Bernard Rickman ise bir dizayner'dır. Ancak babası Alan daha 8 yaşındayken kanserden vefat etmiştir.

Kendisinde sonra 3 kardeşi daha olan Alan'ın büyük abisi David Rickman, 1944 doğumlu ve dizayner'dır. Küçük erkek kardeşi Michael, 1947 doğumlu tenis koçu, küçük kız kardeşi Shelia ise 1949 doğumludur.

Ünlü aktör Alan Rickman 14 Ocak 2016'da yaşamını yitirdi

Haberin Devamı

Alan Rickman ilk olarak Derwentwater Primary okuluna sonraında bursa kazanarak West London's Latymer Upper okulunda eğitimine devam etti. Buradan mezun olduktan sonra Chelsea Sanat Koleji'nde grafikerlik okudu. Tiyatro bölümü eğitimi de alan Rickman, bu eğitimi sırasında sevgilisi Rima Horton ile tanıştı. Rima ile küçük tiyatro oyunları sergileyen Alan, Notting Hill Herald gazetesinde dizayner olarak görev aldı. Sonrasında da 8 arkadaşı ile Grafiti adlı bir tasarım stüdyosu açtılar ve çok başarılı işler çıkardılar.

Haberin Devamı

Alan Rickman, 1971 - 1974 yılları arasında RADA'da (Royal Academy of Art) tiyatro okudu. Mezun olduktan sonra Rada'nın çeşitli oyunlarında oynadı. 1978 yılında BBC TV için tiyatrodan uyarlanan Romeo ve Juliet adlı William Sheakspare oyununda Tybalt rolünde seyirci karşısına çıktı. 1982 yılında BBC TV'nin Reverend Obediah Slopede dizisinde rol alan Rickman, 1985 yılında sahnelenmeye başlanan Royal Sheakspare Tiyatrosu yapımı Les Liasons Dangereuses ile 1987 yılında Tony ve Drama Desk Ödülleri’ne aday gösterildi. Bu yıllarda Alan Rickman'ın yıldızı Broadway'de parlamaya başladı.

1988 yılında die-Hard (Zor Ölüm) filminde Alman terörist Hans Gruber karakterini canlandırdı. Bu karakter kendisine AFI Ödülleri’nde 100 Yılın En İyi 100 Kahramanı ve Kötü Adamı arasından 46. Sırayı kazandırdı.

Haberin Devamı

Daha çok sinema filmlerindeki kötü adam rolleriyle ünlenen Alan Rickman, Zor Ölüm filminden sonra 1991 tarihli Robin Hood: Hırsızlar Prensi'nde Nottingham Şerifi'ni canlandırdı. Aktör daha sonra ünlü fantastik kurgu serisi Harry Potter'da Severus Snape karakteri ile karşımıza çıktı. Rickman, Harry Potter serisinin tüm bölümlerinde rol amıştır.

Kötü adam karakterinin yanı sıra pek çok komedi filminde de rol alan Rickman; Galaxy Quest, The Search for John Gissing, The Winter Guest ve iki tarihi biyografik yapımda da rol aldı. Bu yapımlardan en ünlüsü Raputin olmakla beraber aktöre bir Altın Küre ve bir de Emmy ödülü getirdi.

Alan Rickman, 1965 yılından bu yana hayatını Londra'lı politikacı ve ekonomi profesörü olan Rima Horton ile beraber geçirdi. Alan Rickman, 14 Ocak 2016 Perşembe günü Londra'da hayatını kaybetti.

BAKMADAN GEÇME!