Aladağ'da hayatını kaybeden minikler eğitim şehidi

Güncelleme Tarihi:

Aladağda hayatını kaybeden minikler eğitim şehidi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 10:49

Aladağ'da hayatını kaybeden minikler eğitim şehidi

Haberin Devamı

 


ADANA,(DHA)- CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Aladağ'da hayatını kaybeden minik kız çocuklarının eğitim şehidi olduğunu vurguladı.
Adana'nın Aladağ ilçesinde 10'u öğrenci, 1'i yurt müdürünün kızı, 12 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda öğrencinin yaralandığı yurt yangınının birinci yıldönümü nedeniyle TBMM konuşma yapan Zülfikar İnönü  Tümer, hayatını kaybeden eğitim şehidi miniklere bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralı öğrencilere acil şifalar diledi.
Yangının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen ailelerin adalet arayışının sonuçlanmadığına dikkat çeken Tümer, bölgede yaşanan eğitim sorunlarının da çözüme kavuşmadığı gibi olabildiğince arttığına dikkat çekti.
Bir yıllık süre zarfında ilçeye yeni bir devlet yurdunun yapılamadığını, dağ köylerindeki yoksul öğrencilerin okul ve servis ihtiyacı başta olmak üzere eğitim masraflarını giderebilmeleri için herhangi bir imkan sunulmadığını vurgulayan Tümer, "Çocukları ilçe merkezinde okuyan ailelerin haftada bir gün de olsa servis imkanından faydalanarak çocuklarını görme isteği de karşılık bulmamıştır"dedi.
EĞİTİM ŞEHİTLERİDİR
Hayatını kaybeden minik yüreklerin tam anlamıyla eğitim şehidi olduğunu vurgulayan Tümer, şöyle konuştu:
"Bu nedenle çocuklarını kaybeden ve adalet arayışını sürdüren ailelerin sorunları bu kapsamda değerlendirilmeli ve çözüme kavuşturulmalıdır. Başta Aladağ olmak üzere Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinde eğitim ve yurt sisteminde adalet sağlanmadıkça bu yangın sönmeyecektir."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!