Alaçatı'nın otlarını dünyaya yedirecek

Güncelleme Tarihi:

Alaçatının otlarını dünyaya yedirecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 13:36

Alaçatı'nın otlarını dünyaya yedirecek

Haberin Devamı

ALAÇATI'da 25 yıldır ot yemekleri ve Türk mutfağının vazgeçilmez tatları ile hizmet veren Alaçatılı Yusuf Usta Restoran franchise sistemiyle tüm Türkiye'ye ve yurtdışına yayılacak.

Franchise sistemiyle yeni şubeler açacaklarının haberini Alaçatı Ot Festivali'nin ilk gününde duyuran Alaçatılı Yusuf Usta Franchise Müdürü Tamer Çelik, dünyada beslenme trendinin yeniden sağlıklı ot ve türevi yemeklere doğru evrildiğini belirterek, kendilerinin de Çeşme ve Alaçatı genelinde oluşturdukları markalarını bir adım öteye götüreceklerini dile getirdi.

Şevketi bostandan, gelincik otuna, süt otundan ısırgana ve kerevizden İzmirlilerin vazgeçilmezi enginara kadar 35 çeşit ottan yemek yaptıklarını ve Ege mutfağının Türkiye'deki en önemli temsilcileri olduklarını aktaran Tamer Çelik, “Kendi markamız altında 25 yıllık bir birikimimiz var. Her şeyin kimyasallaştığı, insanların yedikleri eti bile sorguladığı bir dönemde biz insanlarımızın sağlıklı ve doğal beslenmeleri için elimizden geleni sonuna kadar yapıyoruz. Bizim Alaçatı'nın ve Çeşme'nin arazilerinde özenle yetiştirdiğimiz otlarımızın sadece buraya gelen insanların değil, tüm insanların hakkı olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden de franchise sistemiyle daha çok insanımıza ulaşma çabasındayız" dedi.

25 yıl önce restoranlarını Alaçatı'da ilk açtıklarında Alaçatı'da daha ilk otellerin yapım aşamasında olduğunu dile getiren Alaçatılı Yusuf Usta Restoranı'nın kurucusu Yusuf Çelik, restoranlarının da Alaçatı ile beraber büyüdüğünü dile getirdi. Çelik, “Bir zamanların küçük köyü Alaçatı artık tüm Türkiye'nin, hatta dünyanın vazgeçilmez tatil adreslerinden biri oldu. Alaçatı bir marka. Biz de Alaçatı'nın uğruna festivaller düzenlenen otlarını yıllardır müşterilerimize sunmaktan her zaman gurur duyduk. Alaçatı insanının sağlığına sağlık katan bu doğal otları ve yöremize has mutfağımızı tatmanın tüm insanların hakkı olduğunu düşünüyoruz"

diye konuştu.

İZMİR (DHA)

foto

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!