Alaçatı mülkleri Alaçatı'ya

Güncelleme Tarihi:

Alaçatı mülkleri Alaçatıya
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2016 01:45

Bütünşehir Yasası’yla belde iken mahalleye dönüştürülen Alaçatı’nın merkezindeki yaklaşık 100 milyon TL değerindeki dükkanlar için müjdeli haber geldi.

Haberin Devamı

2014’te hayata geçen Bütünşehir Yasası’yla Alaçatı Belediyesi’ne ait mülkler İzmir Valiliği Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu’nca Diyanet, Milli Eğitim ve İZSU gibi kurumlara paylaştırıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Belediyenin kendi imkanlarıyla Alaçatı’ya kazandırdığı bu mülkler üzerinde ne bir katkımız, ne de hakkımız söz konusu. Belge tarafımıza ulaşır ulaşmaz mülklerin yeniden Çeşme Belediyesi’ne devrini gerçekleştireceğiz” dedi.

Kocaoğlu verdiği sözü tuttu, belediyenin kendi imkanlarıyla 2009’da yaptığı yeraltı otoparkı ile 100 milyon TL değerindeki 34 dükkanı yeniden Çeşme’ye devretti. Başkan Muhittin Dalgıç da Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ederek, ilçeyi, “Kapatılan Alaçatı Belediyesi’nin Paylaştırma Komisyonu’nca İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen mülklerini Çeşme Belediyesi’ne iade eden Büyük Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na teşekkürlerimizi sunarız” yazan afişlerle donattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!