Alaattin Yüksel Resmen Aday

Güncelleme Tarihi:

Alaattin Yüksel Resmen Aday
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2015 12:33

21 BELEDİYE BAŞKANI VE 27 İLÇE BAŞKANININ DAVETİ ÜZERİNE CUMHURİYET HALK PARTİSİ (CHP) İZMİR İL BAŞKANLIĞI'NA ADAY OLDUĞUNU AÇIKLAYAN ALAATTİN YÜKSEL, “BU ÇAĞRIDAN KAÇAMAZDIM” DEDİ

21 belediye başkanı ve 27 ilçe başkanının daveti üzerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı’na aday olduğunu açıklayan Alaattin Yüksel, “Bu çağrıdan kaçamazdım” dedi.
20 Aralık Pazar günü saat 11.00’da Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda yapılacak olan CHP İl Kongresi’ne iki gün kala, Alaattin Yüksel de il başkanlığına aday olduğunu resmen açıkladı. CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, CHP eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Ülkümen Rodoplu ve CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ın ardından il binasında düzenlediği basın açıklamasıyla adaylığını duyuran Yüksel, 22 belediye başkanından 21’inin, 30 ilçe başkanından da 27’sinin daveti üzerine il başkanlığına aday olduğunu belirterek, “Partinin ilçe gençlik kolları üyeliği, ilçe yöneticiliği, belediye meclis üyeliği, il genel meclisi üyeliği, il yönetim kurulu üyeliği, il başkanlığı, parti meclisi üyeliği, genel başkan yardımcılığında bulunmuş, adeta tüm nöbetlerini tutmuş biri olarak yeniden ilime dönmem yadırganabilir, şaşırtabilir. ‘Niye?’ diye sorulabilir. Bu ‘niye’nin yanıtını bugün sizler burada veriyorsunuz” diye konuştu.
İLÇE BAŞKANLARI VE BELEDİYE BAŞKANLARINDAN DESTEK
Yüksel’in adaylık açıklamasına; Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İl eski Başkanı Ali Engin, CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Kemalpaşa İlçe Başkanı Ulviye Üreten, Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Nevzat Aydilek, Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Urla İlçe Başkanı Ahmet Bahri Yalaz, Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, Karaburun İlçe Başkanı Bülent Çumçum, Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, Kiraz İlçe Başkanı İsmet Korkmaz, Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu ve çok sayıda partili katıldı.
“BU ÇAĞRIDAN KAÇAMAZDIM”
Yoğun katılımı kastederek örgütün hazır olduğunu söyleyen Yüksel, “Hepimiz buradayız. 20 Aralık’ta il kongresini yapacağız. İlçe kongrelerimiz demokratik ortamda dayanışma içerisinde özgürce yarışlar oldu. Aynı anlayışla il kongremizi de yapacağız. Ben bu göreve örgütüm tarafından yeniden davet edildim. İki ilçe başkanımızın gönülleri burada ama il delegelerinden henüz görüş almadılar. 30 ilçe başkanımızdan 27 ilçe başkanımız ve 22 belediye başkanımızdan 21’inin göreve davet isteği ile bugün buradayım ama ben 30 ilçe başkanımı da 22 belediye başkanımı da destekliyorum. Korkmadan, yılmadan onlara gelecek her türlü baskı ve zulme karşı gövdemi koymaya her türlü hazırım. Bu çağrıdan kaçamazdım. Biz yurtseverlik duyguları ile siyaset yapan aydınlar, biz Atatürk’e borçluluk duygusu ile siyaset yapan insanlar, hiçbir zaman bu borçlarımızı ödemekten geri kalmayız, taşın altına elimizi koymaktan geri kalmayız. Bundan sonra da kalmayacağız” ifadelerini kullandı.
"PARTİMİZİ KIYILARIN PARTİSİ OLMAKTAN KURTARMALIYIZ"
Konuşmasında ülkedeki siyasi gündeme değinen Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhuriyet Halk Partisi’ne çok büyük iş düşüyor. Yüzde 25’in üzerine çıkamayan bir ana muhalefet partisi durumundayız. Görevimiz oylarımızı yüzde 25’in üzerine taşımak, güçlü bir iktidar alternatifini tüm Türkiye’ye yaymak, sadece kıyıların partisi olmaktan partimizi kurtarmak ve iktidara taşımak görevimiz var. 2002’den beri her seçim sonuçlarını izleriz, İzmir sonuçlarına çok seviniriz ama Türkiye sonuçları geldiğinde üzülürüz. Bu üzüntüyü yaşamamak için ‘CHP Genel Merkezi İzmir’de ne olmuş?’ diye bakacak. Biz başarı hikayesi olan olan illeri toplayıp Genel Başkanımız ile oturacağız. Nasıl yüzde 9,5’lardan yüzde 50’ye ulaştık bakacağız. Biz bu başarıya gençlerimizle, kadınlarımızla ulaştık, bütün örgütle çalışarak ulaştık. 30 ilçe örgütü, il yönetimi, yerel yönetimlerle birlikte çok güçlü, diri bir örgüt kuracağız. Bu davetin altında bu endişeler yatıyordu. AKP en çok bizim yerel yönetimlerimiz üzerinde baskı kuracaklardır. Buna karşı duracak yumruk gibi bir örgüt oluşturacağız.”
Yüksel ve kendisine destek veren partililer, açıklamanın ardından il binasına sığmayan partililerle bir araya gelmek için Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!