Ala’dan, Sandık Dersi, “Erzurum, Palandöken Gibi Sandığın Arkasında”

Güncelleme Tarihi:

Ala’dan, Sandık Dersi, “Erzurum, Palandöken Gibi Sandığın Arkasında”
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2015 13:40

İÇİŞLERİ ESKİ BAKANI ERZURUM MİLLETVEKİLİ ADAYI EFKAN ALA, TORTUMDA VATANDAŞLARA HİTAP ETTİ. ALA, “SANDIĞIN ARKASINDA DURUŞUNUZ BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ. PALANDÖKEN GİBİ DURUYORSUNUZ SANDIĞIN ARKASINDA. İŞTE O BİZİM EN BÜYÜK DAYANAĞIMIZ. BU SAYEDE BİZ SADECE RABBİMİZİN ÖNÜNDE SECDE EDERİZ.” DEDİ.

İçişleri eski Bakanı Erzurum Milletvekili Adayı Efkan Ala, Tortumda vatandaşlara hitap etti. Ala, “Sandığın arkasında duruşunuz bizim için çok kıymetli. Palandöken gibi duruyorsunuz sandığın arkasında. İşte o bizim en büyük dayanağımız. Bu sayede biz sadece rabbimizin önünde secde ederiz.” dedi.
İçişleri Eski Bakanı ve Erzurum Milletvekili Adayı Efkan Ala, partisinin Tortum ilçesinde düzenlediği mitinge katıldı. İlçe girişinde büyük bir coşku ile karşılanan Ala, 2002’den bu yana Tortum’un Ak Parti’yi hiçbir zaman yalnız bırakmadığını belirterek bu özveriden dolayı teşekkür etti.
Ala, “Türkiye şu anda Dünyanın gelişmiş 20 ülkesi arasında. Tortum da bunu desteklemiş ve 17. Sıraya girmiş. Bu sefer hedefi daha da büyüttük. Bir oy bile çok kıymetli, o bile boşuna gitmesin. Biz birlikte Türkiye’yiz ve Türkiye’yi en gelişmiş ilk 10 ülkesi arasına sokacağız. Şu an, ilk 20’deyiz ama Gazze söz konusu olunca Müslüman ülkeler söz konusu olunca ilk 5’de gibiyiz çünkü mazlumların arkasında duran bir Cumhurbaşkanı var. Sandığın arkasında duruşunuz bizim için çok kıymetli. Palandöken gibi duruyorsunuz sandığın arkasında. İşte o bizim en büyük dayanağımız. Bu sayede biz sadece rabbimizin önünde secde ederiz.” diye konuştu.
CHP’YE TIR TEPKİSİ: ORASI SİT ALANI
Ak Partinin projelerini paylaşan Efkan Ala, Ak Partinin ülkeyi geri gitmekten ileriye doğu istikrar çizen bir ülke haline getirdiğini vurguladı. Ala, Ak Partinin yeniden hükümeti kurmasıyla birlikte ülkede ekonomik kalkınmanın da hızlanacağının altını çizdi. Ala şöyle konuştu: “Biz irademize kimseyi dokundurtmayız. Bütün Türkiye’nin ihracatını çıkardık. Biz bunları yapmışız ama yarısından yakınını doğalgaz ve elektriğe veriyoruz. Dedik ki Nükleer enerji yapalım. Ama CHP bunlarla karşı çıktı. Dünyaya Türkiye’yi iktidarsız gösterdi. Yakutiye meydanına tır çekmişler. Sen hangi akılla Sit alanına koca tırı, zinciri kırıp soktun? Allahtan kork. Kurulda karar almış, derhal bunu buradan kaldırın. Bunlar hem suçlu hem de güçlü. Biz bunlara pabuç bırakmayız. Haddini bil yahu. Ayıptır! Tortum bizimle olunca, kendi uçağımızı yaptık, kendi helikopterimizi yaptık, kendi ‘’Altay’’ adındaki tankımızı yaptık, insansız hava aracı yaptık, deniz savaş gemimizi yaptık. Bunlar ülke genelinde yaptıklarımız. Daha çok şey yapacağız. İnsanlar hastanede rehin kalıyordu. Bunları düzelttik. 12 yaşından küçük çocuklar kuran öğrenmesinler diye yasa çıkardılar. Biz bunu ortadan kaldırdık. Şimdi başörtüsü her okulda serbest, Kur’an okumak her yerde serbest. Bunu sizin sayenizde yaptık. Yeni projeler yapıyoruz. Erzurum’u, Palandöken markasını dünya çapına yayacağız. Gençler göçmek yerine iş için buraya gelecek. Şu an 6 tünel inşaatı devam ediyor. Bunlar eskiden hayaldi. Şu anda bunları yapıyoruz. Daha da çalışacağız çünkü bu boynumuzun. Elimizden geleni ardımıza koymayacağız.”
Ala ve beraberindekiler daha sonra Tortum’da mahalle kahvelerinde de vatandaşlarla bir araya geldi.
Efkan Ala’ya Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Tortum Belediye Başkanı Hasan Çakmak, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu ve Ak Partili yöneticiler de eşlik etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!