Al sana mağlubiyet

Hazin bir manzaraydı doğrusu dün G.Saray’ın halleri...

Haberin Devamı

Her bir parçası kendisine bile faydası olmayacak şekilde kafasına göre çalışan/çalışamayan bir makineyi andırıyordu. Amacını unutmuş, şuurunu kaybetmiş, çok havalı gözükse de işlevini yerine getiremeyen pırıl pırıl bir hurda.
Futbol oyununda başarının temel gereğini yerine getiren, yani takım halinde oynayan mütevazı Akhisar ekibi karşısında tel tel döküldüler.
Şöyle bir fantastik gol planı vardı herhalde: Drogba topla buluşacak. Drogba topu kontrol edecek. Drogba topu kendisine tekrar atabilir umuduyla bir arkadaşına aktaracak. O arkadaş topu Drogba’ya yollayacak. Drogba da golü atacak. Eh Drogba da bir insan evladı neticede; nereye kadar sırtlayacak takımı?

Maksimum fayda sağladılar

Tamam; Melo ve Selçuk bu takımın 3 sezondur beyni, kalbi, diğer hayati organları besleyen güç merkezi. İkisinin de oynamaması yeterince büyük bir problemdir. Fakat diğerleri ciritçi midir, gülleci midir, eskrimci midir?..
Akhisar’ın “Topa sahip olabilirsin ama pozisyona asla” şeklindeki komutuna harfiyen itaat etti Galatasaraylı oyuncular.
Kısıtlı kadro ve imkanlarla taş gibi bir takım yaratan Hamza Hoca, sade ama etkili bir oyun planıyla minimum pozisyondan maksimum fayda sağlamayı başardı.
Güray, Bilal, Niasse, Sonko, Ahmet Cebe, Uğur başta olmak üzere bütün takım çok akıllıca, yüreğiyle mücadele etti, helal olsun demek gerekir.

Devamı gelmedi

İkinci yarıda Sabri-Bruma değişikliği ve belli ki bir “Ne yapıyoruz biz arkadaşlar?” konuşması görüntüyü hafiften değiştirse de Niasse ikinci kez lafını ağzına tıktı Galatasaray’ın.
Drogba’nın (ya kim olacaktı?) golü ile oyuna tutunma hamlesi yaptı sarı kırmızılılar ancak devamını getiremedi. Zaten getirseydi de şaşardım...
Namağlup olmak, arada sırada galip de gelebilirseniz elbette harikuladedir. Ama 7 haftada iki galibiyet alabilmiş takıma bu unvan pek uymuyordu; mağlubiyet geldi tam oldu.
Emeği geçen herkesi tebrik ederim...

MAÇIN İYİSİ

Haberin Devamı

Akhisarlı Güray’ı ve Niasse’yi alkışla-mak gerekir.

MAÇIN KÖTÜSÜ

Drogba’yı kenara ayıralım, G.Saray’dan kimi yazsanız olur.

HAKEM

Haberin Devamı

Kritik bir hata yapmadı, maçın önüne geçmedi.


Yazarın Tüm Yazıları