Al İttihad: 2 - Fenerbahçe: 2

Güncelleme Tarihi:

Al İttihad: 2 - Fenerbahçe: 2
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2007 00:08

Halep Olimpiyat Stadı'nın açılışı nedeniyle Al İttihad ile Fenerbahçe arasında yapılan dostluk maçı dostça bir skorla sonuçlandı: 2-2.

Haberin Devamı

İşte muhteşem açılışın görüntüleri / Video

Yıldırım, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Başbakan Erdoğan'a forma hediye etti / Video

Dostluk maçından kareler / FotoGaleri

Fenerbahçe, Halep Olimpiyat Stadı'nın açılışında Suriye Birinci Ligi takımlarında El İttihad ile karşılaştı. Maç öncesi açılış gösterileri muhteşemdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, karşılaşmayı Protokol Tribünü'nde  yan yana izledi. Yaklaşık 75 bin futbolsever stadın tamamını doldururken, son zamanlarda Ortadoğu'da esen gerginlik rüzgarları yerini dostluk gösterisine bıraktı.

ÖNEMLİ DAKİKALAR

8. dakikada kaleci kaleci Volkan'ın önde olduğunu gören Abdulfatah Aga, yaklaşık 40 metreden muhteşem vurdu: 1-0.

13. dakikada iki Al İttihadlı oyuncuya rağmen Kemal, topu kafayla ceza sahasına indirdi. Müsait durumdaki Semih, meşin yuvarlağı kalecinin üzerinden aşırtarak skora eşitlik getirdi: 1-1.

27. dakikada Mehmet Yozgatlı'nın sağdan ortasında ceza sahası içinde bomboş pozisyondaki Deivid, zor olanı yaparak, topu dışarı vurdu. 

43. dakikada organize gelen Al İttihad'da Homsi'nin yaklaşık 25 metreden sert şutu üstten auta gitti. 

50. dakikada Fenebahçe ikinci gole çok yaklaştı. Ceza sahası içinde bir anda topu önünde bulan Semih'in dönerek vuruşunda kaleci Karkar gole izin vermedi.

54. dakikada iki rakibini oyundan düşüren Mehmet Yozgatlı, ceza sahasına girer girmez sert vurdu. Kaleciyi geçen top az farkla dışarı gitti.

64. dakikada Kerim Zengin ceza sahası dışından sert vurdu. Günün başarılı isimlerinden kaleci Karkar, bir kez daha gole izin vermedi.

81. dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren Kezman'in içeriye çevirmek istedi ancak, savunma zamanında araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

85. dakikada kaleci olkan'ın açıldığını gören Dimutru, ceza sahası dışından sert vurdu. Meşin yuvarlak ikinci kez Fenerbahçe ağlarına gitti: 2-1.

89. dakikada Alex'in 4 rakibi oyundan düşüren akıl dolu pasını güzel kontrol eden Deniz'in sert şutunda top üst direkten filelerle buluştu: 2-2.

AL ITTIHAD: 2 - FENERBAHÇE: 2

Stat
: Halep Olimpiyat
Hakemler: Ahmed Dello, Tamam Hamdun, Ahmet Kezaz
Al İttihad: Mahmut Karkar, Bakri, Muhammet Hemsi, Al Rashed, Haydar Jabar, Anatuly, Mahmut Amne, Yahya Raşet, Muhammet Afash (Dk. 33 Heamidi) (Dk. 69 Habbal), Abdul Fettah Aga, (Dk. 70 Dimitru), Anas Sarı
Fenerbahçe: Volkan, Önder, Edu (Dk. 46 Kerim), Can, Uğur, Mehmet (Dk. 72 Aurelio), Kemal (Dk. 72 Alex), Selçuk (Dk. 81 Deniz), Tuncay (Dk. 43 Olcan), Semih (Dk. 72 Kezman), Deivid (Dk. 81 Serkan)
Goller: Dk.9 Abdul Fettah Aga, Dk. 86 Dimitru (Al İttihad), Dk. 13 Semih, Dk. 88 Deniz (Fenerbahçe)

NOTLAR

AÇILIŞI BAŞBAKAN ERDOĞAN İLE BEŞŞAR ESAD BİRLİKTE YAPTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Halep Olimpiyat Stadı'nın açılışını Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile birlikte yaptı.

Beşşar Esad ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 20.45'te stada gelerek açılışı, sembolik futbol toplarıyla yaptılar. Daha sonra tribünleri birlikte selamlayarak protokoldeki yerlerini aldılar.

Başbakan Erdoğan, açılış nedeniyle Fenerbahçe'nin Halep'in Al İttihad takımıyla yaptığı özel maçı eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile birlikte izledi. Maçı Suriye Başbakanı Muhammed Naci Otri ile çok sayıda Suriyeli bakan ve bürokrat da izledi.

Maç başlamadan önce Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a isimleri yazılı birer Fenerbahçe forması hediye etti.

Haberin Devamı

Maç başlamadan önce folklor gösterileri ile küçük futbolcuların topla yaptıkları gösterilerin yanı sıra, dans ve bale, ışık gösterileri yapıldı. Tribünler, Türkiye ve Suriye bayrakları ile donatıldı. İki grup büyük ölçülerdeki Türkiye ve Suriye bayraklarını taşıyarak protokol tribünü önünde buluşurken, sarı-lacivert ile kırmızı-beyaz balonlar uçuruldu. Ayrıca havai fişek gösterileri yapıldı. Gösterilerin ardından sahaya çıkan Fenerbahçeli futbolcular, tribünlerdeki seyircilere çiçek attılar.

10 BİNLERCE SEYİRCİ DIŞARDA KALDI

75 bin kişilik Halep Olimpiyat Stadı'nın, şehrin Fenerbahçe'ye olan ilgisi nedeniyle maçtan 3 saat önce tamamına yakını doldu. Maç başladığı sırada, stadın tamamı doldu ve 10 binlerce seyirci dışarıda kaldı. Aşırı izdiham nedeniyle 2 giriş kapısının da kırıldığı bildirildi.

Stat çevresinde ve içinde yaşanan yoğun izdiham nedeniyle Fenerbahçeli futbolcular ve yöneticiler stada yaklaşık 2 saat geç girebildiler. Bu nedenle 19.30'da başlaması planlanan karşılaşma saat 20.30'da başladı. İzdiham nedeniyle oluşan kalabalığı dağıtmak için itfaiye araçları su püskürtürken, güvenlik güçleri de zor kullandı.

FENERBAHÇE EKSİK GELDİ

Haberin Devamı

Fenerbahçe yönetiminin ve bazı eski futbolcularının da katıldığı açılışa sarı-lacivertli ekip, sakatlıkları süren Appiah, Lugano, Ümit ve Rüştü'den yoksun geldi.

Al İttihad takımının 30 oyuncusundan sadece ikisi yabancı. Bunlar Ukraynalı Anatoli Matkeviç ve Rumen Dmitri Popo Vicib.

Fenerbahçe Suriye'nin Halep şehrinde 1953 yılında kurulan Al İttihad takımıyla yaptığı maçla birlikte Suriye'deki 4. maçına çıktı. Sarı kanaryalar, Suriye takımlarıyla ilk maçını 1951 yılında Suriye karmasına karşı yapmış ve bu maçı 6-2 kazanmıştı.

Daha sonra yine aynı yıl Jeuresse takımıyla karşılaşan Fenerbahçe, bu maçtan da 2-2 beraberlikle ayrılırken, sarı-lacivertliler, bu ülkedeki 3. maçını ise yine aynı yıl içinde Vaspouragan takımına karşı oynamıştı. Fenerbahçe, bu maçtan da 6-2'lik galibiyetle ayrılarak Suriye takımlarına karşı üstünlüğünü göstermişti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Suriye takımlarıyla daha önce yaptığı maçlarda 14 gol atarken kalesinde 6 gol gördü.

Fenerbahçe'de lig maçında oynama fırsatı bulamayan futbolculara şans verildiği gözlerden kaçmadı.

Öte yandan bugün öğlen saatlerinde Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, yardımcı antrenör Coimbra ile birlikte Halep kalesini gezdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!