Akyurt'ta KOSGEB kursunu bitirenlere sertifika

Güncelleme Tarihi:

Akyurtta KOSGEB kursunu bitirenlere sertifika
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 13:48

Akyurt'ta KOSGEB kursunu bitirenlere sertifika

Haberin Devamı

Hakkı TÜRKDAĞ/AKYURT(Ankara), (DHA)- ANKARA'nın AKYURT ilçesinde KOSGEB ve Akyurt Belediyesi tarafından düzenlenen KOSGEB eğitimini tamamlayan 90 kişi düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Ankara Evi'nde düzenlenen sertifika törenine KOSGEB Başkanı Recep Biçer ,KOSGEB Ostim Merkez Müdürü Köksal Özen, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ve eğitimini tamamlayan 90 kursiyer katıldı. Kursa 390 kişi katılırken, katılımın yoğun olması nedeniyle 30'ar kişilik 13 grup halinde 4'er gün süren eğitimler verilecek. Eğitimini tamamlayıp sertifikasını alan kişiler 50 bin TL'ye kadar hibe, 100 bin TL ye kadar da faizsiz geri ödeme kolaylığı ile iş yeri kurabilecekler.

KOSGEB Başkanı Recep Biçer yaptığı konuşmada, "Biz, bir paket daha hazırladık ve bakanımız vasıtasıyla başbakanımıza sunduk, kabul edildi. Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası sayın Başbakanımız açıkladı. Şimdi girişimciliğin yanında bir de yürüyen işletmelere dönük olarak 30-50 bin liralık bir işletme desteği kredisi adı altında 0 faiz ile (faizini biz ödeyeceğiz) anlaştığımız bankalara gidecekler, teminatlarını vermek suretiyle 50 bin liraya kadar işletme kredisi kullanabilecekler. Bu yeni girişim desteğinin dışında bizim yaklaşık 10 tane değişik desteğimiz var. Tüm bu destekler bizim KOBİ dediğimiz, küçük ve orta ölçekli işletmeleri kapsıyor. Türkiye'deki bu işletmeler, yani KOBİ'ler yüzde 99.8'ini oluşturuyor. Dolayısıyla sizlerde inşallah bu küçük işletmelerden başlayarak önce orta işletme, sonra büyük işletme, hatta ihracat kabiliyetinizi geliştirip, yurt dışına ihracat yapan işletmeler durumuna gelirsiniz" dedi.

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ise konuşmasında, ilçede böyle bir kurs düzenleyerek kurs alan kişilerin ilerleyen tarihlerde iş kurmalarına aracı olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Bu kursa sadece Akyurt'ta yaşayan vatandaşlar değil, diğer ilçelerden de bu kursa katılım oldukça büyük oldu. Bu da kurs için gelen insanlara ilçemizi tanıtma fırsatı yaratmış oldu. İnşallah önümüzdeki günlerde dükkanlarınızın açılışlarında da beraber oluruz" dedi.

Kursa katılan kursiyerlere sertifikalarını tek tek KOSGEB Başkanı Recep Biçer ve Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!