Akyurt'ta 'Camiden sahaya-5' futbol turnuvası başladı

Güncelleme Tarihi:

Akyurtta Camiden sahaya-5 futbol turnuvası başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2017 11:37

Akyurt'ta 'Camiden sahaya-5' futbol turnuvası başladı

Haberin Devamı

Hakkı TÜRKDAĞ/AKYURT(Ankara), (DHA)- AKYURT Belediyesi ile Akyurt Müftülüğü'nün ortaklaşa düzenlediği ve Türkiye'de tek olma özelliğini sürdüren 'Camiden Sahaya' futbol turnuvasının beşincisi başladı. Öğrenciler, yaz tatilinde Kur'an kurslarına devam ederken, camilerin oluşturduğu futbol takımları da turnuvada şampiyon olmak için yarışacak. 
Yazları cami imamları öğrenciler için birer Kur'an öğretmeni olmanın yanında, yeşil sahalarda takımlarına taktik verecek ve teknik direktörlük yapacak. Turnuvanın açılış töreni Yıldırım Mahallesi'ndeki halı sahada yapılırken, törene Akyurt Kaymakamı Osman Altın, Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Başkan Yardımcısı İlhan Şener ve Akyurt Müftüsü Ahmet Sarıtaş katıldı. Müftü Sarıtaş törende yaptığı konuşmada, yaz Kur'an kurslarında 2 bin 100 çocuğun Kur'an-ı Kerim öğrendiğini belirterek, "Bu turnuva ve futbol, Kur'an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrenmekten sonra geliyor. Ancak sizleri kurslara devamlı katılır halde tutmak için de güzel bir turnuva. Bir Kur'an öğrencisine yakışır şekilde, birbirinizin kalbini kırmadan, kazasız ve sağlıklı bir şekilde turnuvayı tamamlamanızı diliyorum" dedi.
Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ise konuşmasında, "5 yıldır düzenlediğimiz bu turnuvanın benzeri, Türkiye'nin hiçbir il veya ilçesinde yok. Tamamen Akyurt'a özel bir turnuva. Bu yıl 19 camiden 500 öğrencimizin katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Hepinize başarılar diliyorum" dedi.
Kaymakamı Osman Altın da Akyurt'un birçok ilki başaran bir ilçe olduğunu belirterek, "Camilerimizde çocuklarımız dini kültürü ve Kur'an-ı Kerim'i öğrenirken, aynı zamanda spor yaparak bunu devamlı hale getirecekler. Rakiplerine karşı saygılı olacak şekilde güzel bir turnuva geçirmelerini diliyorum" diye konuştu. 
Konuşmalardan sonra Kaymakamı Altın, Belediye Başkanı Ayantaş, Müftü Sarıtaş ve Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Şener sporculara formalarını dağıttı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!