Akyurt'a ikinci Biyogaz Tesisi

Güncelleme Tarihi:

Akyurta ikinci Biyogaz Tesisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 11:31

Akyurt'a ikinci Biyogaz Tesisi

Haberin Devamı

Hakkı TÜRKDAĞ/AKYURT(Ankara), (DHA)- ANKARA'nın Akyurt ilçesi Tekebeli mevkiinde hayvansal atıklardan elde edilecek gazdan elektrik enerjisi üretilmesi için yapılan anlaşmanın ardından ikinci bir istasyon kurulacak.
Akyurt İlçe Tarım Müdürlüğü, Akyurt Ziraat Odası ve Akyurt Belediyesinin ortak çalışması sonucu Güzelhisar bölgesinde ikinci biyogaz tesisi kurulması için mutabakata varıldı. Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Akyurt Ziraat Odası Başkanı Satılmış Kartal ve Akyurt İlçe Tarım Müdürü Mahmut Beşir Sungur ile birlikte firma yetkilisinin de katıldığı toplantıda, hayvancılık yapan vatandaşlara sistemin işleyişini anlattı. Başkan Ayantaş açıklamasında şunları söyledi.
"Sizin, bizim ve Türkiye'nin hayvancılıkta en büyük sorunu atıkların çevremizi kirletmesi ve bir işe yaramaması. Firmalar bu işi yapmak için istekli ancak yasal prosedür çok uzun. Bizler elimizden geldiği kadar kolaylık sağlayacağız. Firmamız sizin atıklarınızı çiftliklerinizden alacak ve işlemeye başlayacak. Sizler de atıklardan daha fazla verim alınabilmesi için hayvanlarınızı doğru besleme yöntemlerini öğreneceksiniz. Eğer bir yanlışlık varsa atıklardan yeterince faydalanılması mümkün olmuyor. Ayrıca kuru gübre olarak sizlere geri dönüşü de var. Çevre ilçeler bir tesis için can atarken bizim iki tesisimiz birden kurulacak."  Açıklamaların ardından hayvan yetiştiricileri sözleşmeyi imzaladı.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!