Akyurt ASİAD Başkanı Çelik'ten anahtar teslimi fabrikaya destek

Güncelleme Tarihi:

Akyurt ASİAD Başkanı Çelikten anahtar teslimi fabrikaya destek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2016 13:30

Akyurt ASİAD Başkanı Çelik'ten anahtar teslimi fabrikaya destek

Haberin Devamı

Hakkı TÜRKDAĞ/AKYURT(Ankara), (DHA)- TÜRK Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı ve Akyurt Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tekin Çelik, Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı 23 ili kapsayan yatırım ve destek paketinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu için umut ışığı olduğunu söyledi. Çelik, "Yeter ki huzur olsun, yatırım kolay. Başbakanımızın açıkladığı paketin bence en kıymetli yanı Çin mucizesini sağlayan ve bizim de 6-7 yıldır gündeme getirdiğimiz modelleri değerlendirmeye almasıdır" dedi.

Dünyanın devasa güçleri arasında yer alan Çin'in bu ekonomik gücünü devlet destekleriyle elde ettiğini, devletin fabrikalar yaparak özel sektöre verdiğini anımsatan Ali Tekin Çelik, Başbakan Binali Yıldırım'ın da gerektiğinde ihtiyacı olana fabrikayı devletin yapıp teslim edeceğini açıkladığını anımsattı. Özel sektörün sabit yatırım için para harcamasının önüne geçildiğini ve 23 ilde her yıl 80 fabrikanın ekonomiye kazandırılması hedefinin bulunduğunu ifade eden Çelik, “Böylece yatırımcı elindeki insan kaynağı ve tecrübesi ile devletten alacağı bütçe ve sanayi bölgesi ile fabrikasını kurabilecek, hem üretime hem de istihdama büyük ölçüde fayda sağlayacak. Devlet-Özel sektör ortaklığı ile biraz olsun yerli üretim, yerli malı en önemlisi yerli yatırım hız kazanacak. Dışa bağımlılığımız bir nebze olsun iç yatırıma, iç piyasaya dönüşeceğini düşünüyoruz" dedi.

Yatırım paketinin cazip destek kalemleri içerdiğini belirten Ali Tekin Çelik, TÜRKONFED'in 2011 yılında yeni fabrikaların tesisi için TOKİ'nin konuş inşa modelini önerdiğini de anımsattı. Çelik, "Küçük işletmeler için atölye, orta boy işletmeler için fabrika modelini öneren TÜRKONFED, bu yolla özellikle KOBİ'lerin rekabet gücünü artmasına katkı sağlanacağının ve daha verimli üretimin gerçekleşeceğinin altını çizmiş bu alanda misyonunu anlatmak için hemen hemen tüm ilgili bakanlıkları ziyaret etmişti. Hem üretim hem de istihdam açısından bu misyonumuza sıcak bakan devlet kurumlarımız büyük ölçüde bizlere destek vereceklerini dile getirmişlerdi. Şimdi bu yaklaşımların geliştirilmiş olmasını umut verici buluyoruz" diye konuştu.

YETER Kİ HUZUR OLSUN

Terör olayları nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki yatırımcıların bölgeden uzaklaştığını belirten Çelik, “Birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi tesis ettiğimizde yatırımların önü açılacaktır. O yüzden terörle mücadeleyi destekliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!