Akyürek: “Konya’daki Kahvehaneler Marka Olacak”

Güncelleme Tarihi:

Akyürek: “Konya’daki Kahvehaneler Marka Olacak”
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 14:00

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TAHİR AKYÜREK, MUHACİR PAZARI CİVARINDA BULUNAN İNŞAATÇILAR KAHVEHANESİNDE SABAHLARI YAŞATILAN ÇORBA GELENEĞİNE KATILDI.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, geçmişte arkadaşlık ve dostlukların pekiştirildiği, insanların birbirlerinin ihtiyaçlarını karşıladığı kahvehanelerdeki kültürü canlandırmak istediklerini söyleyerek, Konya’daki kahvehanelerin marka olabilmesi için çalışmaları bulunduğunu söyledi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Muhacir Pazarı civarında bulunan inşaatçılar kahvehanesinde sabahları yaşatılan çorba geleneğine katıldı. Sabah erken saatlerde buluşarak güzel bir geleneği yaşatan mahalle sakinleriyle sohbet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kültürümüzde kahvehanenin buluşma, dertleşme, paylaşma mekanı olduğunu dile getirdi.
Başkan Akyürek, “Kahvehane, insanların buluştuğu, birbirleriyle sevincini, derdini paylaştığı, birbirinin ihtiyacını fark ettiği, gidermeye çalıştığı, arkadaşlıkların ve dostlukların pekiştiği mekanlarmış zamanında. Sonra bir miktar yozlaşmış maalesef. Başbakanımızla, bakanlarımızla bir buluşmada kahvehanelerin, kıraathane olarak tekrar dostlukların pekiştiği, insanların dertleştiği mekanlar olarak, aynı zamanda birer kültür evi, bilgi merkezi, paylaşma merkezi olarak hayata geçmesi için düşünceler görüşüldü ve bunun Konya’dan başlamasının uygun olacağı ifade edildi” dedi.
“GERÇEK KAHVEHANE KÜLTÜRÜ CANLANDIRILACAK”
Konya’daki kahvehanelerin bir marka olabilmesi için de çalışmaları bulunduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Tabelasından giriş kapısına, masa ve sandalyelerinden oturma mekanına, çay ocağından kütüphanesine kadar gençlerin ilgi göstereceği bir format geliştirmek istiyoruz. Dernekle yapacağımız bir protokolle bu konuda destek vermek istiyoruz” diye konuştu. Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Akpınar da kültürümüzde kahvehaneler ve kıraathanelerin okuma yerleri olduğuna dikkat çekerek, kahvehanelerin kumar oynanan, vakit öldürülen yerler olmadığını, ‘Müslüman vakti değerlendirir, vakti diriltir’ sözleriyle dile getirdi. Muhacir Pazarı civarında bulunan Tatarlar Camisi’nde sabah namazında buluşan mahalle sakinleri, namazın ardından inşaatçılar kahvehanesine gelen herkese çorba ikram ederek güzel bir geleneği yaşatıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!