Akyaka Günlükleri – 2

Akyaka Günlükleri – 2

Haberin Devamı

SEVGİLİ içini efkar basmış canım okur... Dünya çok karışık. Allahsız Suriye, basıyor kimyasalı el kadar çocuklara. Mısırlı Sisi, haşere gibi kendi halkını tarıyor. İktidar hırsı değirmen gibi öğütüyor masum insanları. Bizde de dolar olmuş 2 lira. Benzin 5 lirayı aştı aşacak. Küçük esnaf modeli bir küçük dolar borçlusu olarak her ay bankaya ödediğim 145 dolarcık bile içimi şişiriyor. Varın dolarla borçlanmışları ya da dolarla ticaret yapmak zorunda olan KOBİ’leri siz düşünün. Kilometrelerce uzaktayım tüm bunlardan. Biliyorum, yakında geri döneceğim. Kaçış yok. Ama şimdi minicik bir balıkçı köyünde (Söğüt), patlıcan bostanının ortasındaki çiçek gibi bir pansiyonun bahçesinden karşı bahçedeki inekle bakışıyorum. Köyün iki avcı köpeği, kedi ve sinek kovalamakla, yaşlılar meydandaki Dostlar Kıraathanesi’nde pişpirikle meşgul. Acayip bir dünya Güney Ege. Bütün dertlerin, bütün gösterişlerin ve dünyadaki tüm kötülüklerin uzağında. Konumuza geri dönersek; dün Akyaka’nın geçmişini, doğasını, koylarını, kite surf sahilini, doğal güzelliklerini okumuştunuz. Bugün sıra, nerede kalınır, ne yenir, ne spor yapılır, nerede sosyalleşir konularında. Biraz nefes almak, hayallere dalmak isteyen varsa buyurun dostlar Akyaka’sına.

Akyaka Günlükleri – 2

Haberin Devamı

YENİ OTEL
No 22 Otel (Riders INN)

Bu oteli de www.gezlong.com üzerinden buldum. Senem ve Doruk, genç yaşlarında İstanbul’daki kurumsal hayatı bırakıp çocuklarının geçtiği Akyaka’ya geri dönmüş ve bu güzel, minik, sportif oteli açmışlar. Kite sahiline yürüyerek gitme olanağı ve sahiplerinin de kite’çı olmasından dolayı dünyanın her yerinden kite sörfçü ve benim gibi ruhu olan otel bulma meraklıları geliyor. Otelin restoranı big bite Akyaka’nın en iyi hamburgerini, partileme noktası barı Riders INN ise çok iyi lynchburg yapıyor. Müzik güzel. Kitesurf güzel. Ruh salaş. Her şey pansiyon kıvamında. Debdebe yok. Şatafat yok. Ağustos ayı fiyatı 2 kişilik oda + kahvaltı 160 TL. Eylül 15’ten sonra 120 TL.
www.no22hotel.com

YENİ OTEL
İskele Motel

Akyaka’nın denize girilecek en güzel noktalarından biri de Orman Kampı’nın arka koyu tarihi “Maden İskelesi”. Burada yaklaşık 10 yıldır pek de iç açıcı olmayan bir halde işletilen İskele Motel, bu yıl el değiştirmiş, tepeden tırnağa yenilenmiş, kendi iskelesi olan, sessiz-sakin, yemeği güzel, misafiri güzel bir otele dönüştürülmüş. Bahçesinde dizi dizi bisikletler. 1 Eylül’e kadar 2 kişi konaklama + kahvaltı 260; eylül ayında 220 TL.
www.iskelemotel.com

Haberin Devamı

YENİ PİZZACI
SottoVento
Yine 3 genç kite surf arkadaşından, rengarenk bir girişimcilik hikayesi. SottoVento, İtalyanca’da rüzgar altı demek. Karanfil Sokak’ta, bahçe içinde, renk renk tahta masaların olduğu, odun fırınında incecik pizza pişiren, geceleri upuzun barından renkli kokteyller çıkan bir dükkan. Pizza fiyatlarının İstanbul ya da Çeşme’deki fiyatlar ile alakası yok.
https://www.facebook.com/sottoventoakyaka

BİSİKLET KİRALAMA
Free Wheelies

Akyaka’ya gidip Sakar’a çıkmadan olmaz. Bunun için de bisiklet kiralamak lazım. Çarşının sonundaki köşeye mevzilenmiş Free Wheelies bunun için var. Kendileri de bisiklet sporcusu olan Çağatay ve Işıl son derece iyi performans bisikletleri kiralıyor. Fiyatlar çok uygun.
Tel: (0544) 800 40 11

Yazarın Tüm Yazıları