Akvaryumda heykel sergisi

Güncelleme Tarihi:

Akvaryumda heykel sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2018 09:59

Akvaryumda heykel sergisi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Heykel Bölümü öğrencilerinin yıl içinde yaptıkları heykel tasarımları Antalya Akvaryum'da sergilendi.
Antalya Akvaryum Fuayesi'ndeki serginin açılışını GSF Heykel Bölümü öğretim görevlisi Işık Aslıhan ve akvaryum Genel Müdürü Kemal Kumkumoğlu ile bölüm hocaları birlikte yaptı. Öğr. Gör. Işık Aslıhan, sergilenen eserlerin fakültenin modelaj, serbest anlatım ve doğrudan şekillendirme atölyelerinde özgün anlatımlarla biçimlendirildiğini anlattı. Öğrencilerin henüz sanat hayatlarının başında olduğunu vurgulayan Aslıhan, "Özveriyle hazırladıkları bu nitelikli ve çağdaş sergi onların ileride ses getireceği, teknik ve düşüncel bağlamda güçlü işler üretebilecekleri konusunda umut veriyor, izleyiciyi de heyecanlandırıyor" dedi.
Sergide bölüm öğrencileri Ali Uğurlu, Ali Yerli, Anıl Öcal, Akif Turgut İnam, Arda Kahraman, Büşra Pişginel, Büşra Yurtseven, Dilara Aktan, Eda Altınsoy, Eray Demir, Hande Gülaça, Kemal Kahveci, Kübra Türkmenoğlu, Lidya Wassmuth, Mert Akçacı, Mine Demiray, Onur Çetin, Seda Tom, Serdar Güldal, Sinem Demir, Soner Donbaloğlu ve ervan Güngörmez'in yıl boyunca çalıştıkları heykeller yer aldı.
Öğrencilerin metal, ağaç, kil, alçı gibi maddeler kullanarak ürettikleri heykel çalışmaları, GSF'nin diğer bölümlerinden hocaların, öğrencilerin, akvaryumu ziyarete gelen sanatseverin büyük ilgisini çekti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!