AKUT'un enkazda arama kurtarma eğitimi

Güncelleme Tarihi:

AKUTun enkazda arama kurtarma eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 09:38

AKUT'un enkazda arama kurtarma eğitimi

Haberin Devamı

 

ESKİŞEHİR,(DHA)- ARAMA Kurtarma Derneği (AKUT) Eskişehir ekibi Afyonkarahisar'da gönüllülere kentsel arama kurtarma ve enkaz eğitimi verdi.

Afyonkarahisar AKUT Operasyon ve Lojistik Merkeziyakınında bulunan eski bir fabrika binasında gerçekleştirilen eğitimlere 55 gönüllü katıldı. AKUT Eskişehir ekibi gönüllülere 2 gün süreyle enkaza yaklaşma, dar alan operasyonları, temiz kapak açma, çürütme yöntemiyle kapak açma, dar alanda yaralı sedyeleme eğitimleri verildi. Gönüllüler ayrıca acil durum lojistiği malzeme tanıtımı, güvenlik prosedürleri, sahada koordinasyon, beton kırma, metal kesme, tahkimat kırma, yaralı sabitleme ve yaralı tahliyesi konularında bilgilendirildi.



Eğitimin ardından azimli çabalarından dolayı gönüllülere teşekkürlerini sunan AKUT Afyon Ekip Lideri Mehmet Bülent Uğurluoğlu ve AKUT Eskişehir Ekip Lideri Mete Kızıl, çalışmaların son derece verimli geçtiğini belirterek, birinci derecede deprem kuşağı üzerinde bulunan bu iki şehrin ve arama kurtarma ekiplerinin her an hazırlıklı olması gerektiğini ve bu yönde eğitimlerin ve tatbikatların artarak devam edeceğini kaydettiler.

-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!