AKUT'a talimat geldi: Boşaltın

Güncelleme Tarihi:

AKUTa talimat geldi: Boşaltın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2016 17:39

İstanbul Valiliği, Arama Kurtarma Derneği AKUT’un Esentepe’de 15 yıldan bu yana merkez olarak kullandığı binasını 15 gün içinde tahliye etmesini istedi.

Haberin Devamı

405 metrekare büyüklüğündeki bina, Başbakan Bülent Ecevit döneminde dernek faaliyetlerinde kullanılmak üzere 49 yıllığına AKUT’a tahsis edilmişti. Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne irtifak hakkı talep etmek üzere başvuru yapan AKUT, "derneğe verilen toplam 4 yıllık ön izin süresinin dolduğu ve derneğin bu süre içerisinde yerine getirmesi gereken yükümlülükleri yerine getirmediği" yanıtını aldı. Beyoğlu Emlak Müdürlüğü’nün gönderdiği yazıda, binanın tebliğ tarihi olan 12 Ekim 2016’dan itibaren 15 gün içerisinde ‘boş ve işgalsiz’ olarak tahliye edilmesi istendi.

"AKUT SİYASET ÜSTÜ BİR KURUMDUR"

Konuyu değerlendiren AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, "İrtifak hakkı kullanmak üzere hazırladığımız dilekçeyi kendi elimle verdim, hiçbir sorun yoktu, en küçük bir tereddütümüz olmadı. Ama siyasi bir karar olarak, AKUT’a kumpas kurdular" diye konuştu.
Katıldığı bir televizyon programında yaptığı konuşma nedeniyle AKUT’un hedef alındığını söyleyen Mahruki, "AKUT Türk milletinin ürünü, hepimizin. Dernekte şu anda 2.200 kişi çalışıyor ama binlerce insanın emeği vardır. Başındaki kişi olabilirim ama burası benim şirketim değil. Siyasi bir yorum yapıyorsam AKUT adına yapmıyorum. AKUT siyaset üstü bir kurumdur" diye konuştu. Binayı boşaltmayacaklarını söyleyen Mahruki, yürütmeyi durdurma kararı için mahkemeye başvuracaklarını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!