Akustik Antalya Başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Akustik Antalya Başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2016 09:13

ANTALYA’NIN İLK AKUSTİK FESTİVALİ AKUSTİK ANTALYA 2016, CAZ TUTKUNLARINI MUTLU EDECEK.

Muratpaşa Belediyesi’nin desteğiyle 26-28 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan Akustik Antalya 2016’nın, ilk yılında caz konseptiyle gerçekleştirileceği bildirildi.
Antalya’nın ilk akustik festivali Akustik Antalya 2016, caz tutkunlarını mutlu edecek.Animato Organizasyon’un, Muratpaşa Belediyesi’nin desteği ile düzenlediği festival, birbirinden usta caz yorumcularını konuk edecek. Festival açılışını, 26 Şubat’ta Dolunay Obruk konseriyle yapacak. 27 Şubat’ta Ceren Akyıldız Trio sahne alırken ve 28 Şubat’taki kapanışı OnlySextet yapacak. Konserler, Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda saat 20:00’de gerçekleştirilecek.
Dolunay Obruk’tan açılış konseri
2004’ten bu yana yurt içi ve yurt dışında çeşitli organizasyonlarda, kendine ait müzik eserlerininyanı sıra, caz standartlarını özgün biçimde yorumlayan Dolunay Obruk, 26 Şubat Cuma saat 20:00’de Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda cazseverlerle buluşacak.
“İstanbul Kafası”şarkısıyla büyük beğeni toplayan Dolunay Obruk, söz vemüzikleri kendisine ait olan "Yalnızca" adlı albümüyle de 2015 Kral TV Türkiye Müzik Ödülleri’nde “En İyi Kadın Şarkıcı” adayı olarakgösterildi. Bu yılki son müzikal çalışmaları, “My Best Friends araVocalists” projesi, İş Sanat Konser Salonu’ndaki özel konseri ve OğuzKaplangı’nın prodüktörlüğündeki “IstanbulCalling Vol.3” isimli compilation albüm oldu.Dolunay Obruk’un 2013 yılında yayına giren Caz Kafası adlı radyo programı, JoyJazzRadioda devam ediyor.
Ceren Akyıldız Trio
Antalya doğumlu caz yorumcusu Ceren Akyıldız ise 27 Şubat Cumartesi günü saat 20:00’de Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda Akustik Antalya’nın konuğu olacak.
İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı’nda Türk Sanat Müziği eğitimi alan, 1996 ve 1997 yıllarında katıldığı M.E.B. Liselerarası Türk Halk Müziği Yarışması’nda il birincisi olan Ceren Akyıldız, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Yarı Zamanlı Müzikal Bölümü’nde okudu.Randy Esen’den caz vokal dersleri de alan sanatçı, Ruhi Su Dostlar Korosu, Boğaziçi Üniversitesi Caz Korosu, EuropeanVoices İstanbul Korosu, İstanbul Avrupa Korosu, Pera Oda Korosu, Muammer Ketencoğlu ve Kadın Sesleri Topluluğu’nda korist ve solist olarak yer aldı. Ceren Akyıldız, 2003 yılından beri Şebnem Ferah’ın tüm canlı performanslarında geri vokal yapmakta, aynı zamanda caz vokal olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
Kapanışta OnlySextet
Antalya’daki önemli caz oluşumlarından OnlySextet ise Akustik Antalya’nın kapanışını yapacak. 1940-1960 arası ana-akım bestecilerden oluşan repertuvarlarıyla dikkat çeken OnlySextet, 28 Şubat Pazar günü saat 20:00’de Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda cazseverlerle buluşacak.
Atahan Kaya’nın girişimiylekurulan OnlySextet, piyanoda TomaszLevicky, bass gitarda Barış Kıratlı, davulda Ali Burak Yavaş,gitarda Atahan Kaya, trombonda Ozan Çelikel,flüt ve saksafonda Utku Vargı’danoluşuyor.Atölye çalışmaları grubun ana amaçlarından biridir, Caz müziği ile ilgilenen müzisyenlere sahne her zaman açıktır. Grup, geçen sene Side Müzik Festivali’nde verdikleri konserle büyük beğeni topladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!