Akustik Antalya 2016 Festivali

Güncelleme Tarihi:

Akustik Antalya 2016 Festivali
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 11:08

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Muratpaşa Belediyesinin düzenlediği Akustik Antalya 2016 Festivali, Ceren Akyıldız'ın konseriyle devam etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, yetenekli gençlere müzik eğitimi verilebilmesi için yapılan Antalya'nın ilk akustik festivali "Akustik Antalya 2016"da geleceğin müzisyenleri adına Antalyalı sanatçı Ceren Akyıldız sahne aldı.

Festivalde, Prodüksiyon Direktörü Onur Çılgınoğlu, Muratpaşa Belediyesinin düzenlendiği "Bin Gitar Bin Bağlama" projesine 25 gitar bağışlayarak katkıda bulundu. Ceren Akyıldız ile Onur Çılgınoğlu, üzerinde "Hep müzikle kalman dileği ile" mesajı bulunan gitarları Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal teslim etti.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ilk gününde Dolunay Obruk'un, ikinci gününde de Ceren Akyıldız Trio'nun sahne aldığı Akustik Antalya 2016'da, kenti sanatsal anlamda hareketlendirdiği belirtti.

Haberin Devamı

Uysal, kendilerine sık sık müzik aleti talebi geldiğini ve bu amaçla da "Bin Gitar Bin Bağlama" projesini başlattıklarını, bağlama ve gitarların gençlere ulaştıracaklarını kaydederek, "İnsanlığa sevgi ve saygı ile bilgece, barışçı bakabilen, insanlığa yararlı bireyler yetişmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Çocuklarımızdan virtüöz de çıkarsa mutlu oluruz" dedi.

Animato Organizasyon Prodüksiyon Direktörü Onur Çılgınoğlu ise Muratpaşa Belediyesinin, Batman'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Cevizli Köyündeki Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri için gitar göndermesini medyadan takip ettiklerini ve bu girişimden büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!