Aktif spor pasif jimnastige karsi

Güncelleme Tarihi:

Aktif spor pasif jimnastige karsi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Son birkac yildir, hem Turkiye'de hem de dunyada, aktif jimnastige rakip olarak gorulen bir baska spor turu yayginlasti: Pasif jimnastik. Aktif sporlarin cogunu deneyip de ‘Ben bunu yapamayacagim’ diyen bircok insan, pasif jimnastigin yayginlasmasi ile huzura kavustu.

Yillardir kadinlarin ve erkeklerin fazla kilolarindan kurtulmak ve formda kalmak icin spor salonlarinin kapilarini asindirdiklarini biliyoruz. Formumuzu korumak icin pek cogumuz kuluplere uye olup sportif bir hayata merhaba deriz. Ancak, bu girisimimiz cogu zaman basarisizlikla sonuclanir cunku, aletlerle calismak sanildigi kadar kolay degildir. Azimle haftada en az 3-4 gunu spor salonlarina gidip ya step veya aerobik yapmali ya da aletlerle calisilmak gerekir.

Bazi insanlar, spor salonlarina gitmek yerine sabah yuruyusleri ve kosulariyla form tutarlar. Bunlarin yaninda evine spor aletleri alip vakit buldukca calisanlar da hic de az degil. Son birkac yildir, hem Turkiye'de hem de dunyada, aktif jimnastige rakip olarak gorulen bir baska spor turu yayginlasti: Pasif jimnastik.

Diyet sart

Aktif sporlarin cogunu deneyip de ben bunu yapamayacagim diyen bircok insan, pasif jimnastigin yayginlasmasi ile huzura kavustu. Sirayla birkac masanin uzerine uzanip masalarin belli bolumlerinin hareket etmesiyle, vucudun gereken kisimlari da hareket etmis oluyorlar. Ancak uzmanlar, pasif jimnastigin bir kilo verme araci olmadigini, sadece kaslari sikilastirip vucudu topladigini belirtiyorlar. Yani, pasif jimnastigin yaninda diyet yapmak da sart. Ama su bir gercek ki, kilo vermek icin aktif jimnastik de yapilsa bununla birlikte rejim yapilmasi da gerekiyor.

Bu konuda gorustugumuz Klassis Otel Saglik Merkezi sorumlusu Elif Ayli, Klassis Otel'de pasif jimnastigi tercih etmediklerini, cunku insanlarin kilo vermek icin vucut hareketlerini kendilerinin yapmalari gerektigini soyledi. Elif Ayli ‘Disaridan bir gucle kaslari calistirmak yeterli degil. Biz burada pasif jimnastik aletleri yerine kilo vermek isteyenlere masaj ve elektro bakim gibi yontemleri tavsiye ediyoruz. Ayrica aletli jimnastigin yanisira, musterilerimize yuruyus yapmalarini da soyluyoruz. Pasif jimnastige karsi degilim, bunu yapip da sonuc alan pek cok insan var. Ancak biz kisilerin kendi enerjilerini kendilerinin kullanmalarindan yanayiz’ diyor. Ote yandan, Nutra Slim'in Levent subesi yoneticisi Isin Unal da, diyet programlarinda pasif jimnastigi tercih ettiklerini belirtiyor. Isin Unal, ‘Diyet esnasinda yag hucreleri bosalir ve bu bos kalan hucreler vucutta sarkma olusturur. Pasif jimnastik aletleri de bu deformasyonu onler’ diyor.

Haftada iki kere

Unal ‘Pasif jimnastigin 7 masasini haftada 2 veya 3 kere kullanarak bu konuda iyi sonuclar aldik. Bu sayede vucutta santim olarak incelme ve sikilasma saglaniyor. Biz bu anlamda pasif jimnastigin gerekliligine inaniyoruz' seklinde konusuyor. Isin Unal aktif ve pasif jimnastigi birarada hicbir sekilde tavsiye etmediklerini, pasif jimnastigin ancak hafif yer hareketleri ile tavsiye edildigini de sozlerine ekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!