Aktarlarda kış hareketliliği

Güncelleme Tarihi:

Aktarlarda kış hareketliliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 10:26

Aktarlarda kış hareketliliği

Haberin Devamı

 

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - KIŞ mevsiminin etkisini göstermeye başladığı Antalya'da, aktarlarda yoğunluk başladı. Pek çok kişi, soğuk algınlığı başta olmak üzere kış hastalıklarından korunmak için zencefil, ıhlamur ve adaçayI almak için aktarların yolunu tutuyor.

Antalya'da, hava sıcaklığının düşmesi, kış mevsiminin kendini hissettirmesiyle aktarlarda hareketlilik arttı. Soğuk algınlığı başta olmak üzere kış hastalıklarından korunmak isteyenler, bitkisel tedavilere başvuruyor. Kış aylarında çoğunlukla tüketilen yaş zencefil, ıhlamur, adaçayının da aralarında bulunduğu yaklaşık 50 çeşit bitki karışımından oluşan kış çayları görücüye çıktı.

KIŞ ÇAYLARINA YOĞUN İLGİ

Aktar Muhammet Emin Tekin, vatandaşların genelde vücudu sıcak tutan ve antioksidan etkisiyle hastalıklara karşı koruyan bitkileri tercih ettiğini belirtti. Bitki köklerinin yanı sıra bitki yağı alanların da olduğunu anlatan Muhammet Emin Tekin, yaz mevsiminde ise genelde zayıflama ve detoks etkili ürün satışı yapıldığını söyledi. Kışın soğuk algınlığı başta olmak üzere mevsim hastalıklarından korunmak isteyenlerin vücudu sıcak tutan bitki çayları tükettine değinen Tekin, "Kışın işlerimiz daha hareketli. Özellikle paketi 10 TL olan kış çayı çok tercih ediliyor. Kış çayı ismini verdiğimiz paketin içerisinde 50'ye yakın bitki çeşidi var. Hepsi şifalı bitkiler" dedi.

Gaziantep'ten kuru sebze getirdiklerini de belirten Tekin, “Biber, patlıcan gibi sebzelerin kurusu da kışın çok satılıyor. Özellikle Gaziantep'ten getirtiyoruz. Fiyatları da çok uygun. Bir bağında 50 adet kuru sebze var. Fiyatı 12 TL" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!