Aksu’dan çağrı: Giresun’da yaşıyorsan ikametgahını taşı

Güncelleme Tarihi:

Aksu’dan çağrı: Giresun’da yaşıyorsan ikametgahını taşı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 11:02

Aksu’dan çağrı: Giresun’da yaşıyorsan ikametgahını taşı

Haberin Devamı

GİRESUN(DHA) - Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, yıl sonu yaklaşırken vatandaşlara, “Giresun’da yaşıyorsan ikametgâhını taşımalısın, yaşadığın kente katkı sağlamalısın“ çağrısında bulundu.

Giresun Üniversitesi bünyesinde 30 binin üzerinde öğrenci ve akademik kadronun bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Kerim Aksu, bu nüfusun büyük bölümünün ikametgâhının kentte bulunmadığına dikkat çekti, “Giresun Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerimizin ikametgâhlarını taşımaları çok önemli. Sadece öğrencilerimizin değil, üniversitede görev yapan akademik ve idari kadroda bulunanların, başka kurumlara tayin olan memurların, işçilerin, Giresun’da yaşayıp, ikametgâhı başka yerlerde bulunan vatandaşların yaşadıkları yerde ikametgâhları bulunması hukuki bir zorunluluktur. 5490 sayılı nüfus hizmetleri kanunun 68. Maddesi 1. Fıkrası C bendi gereğince adres bildirimlerini süresi içinde yapmayanlar ve yanlış beyanda bulunanlar hakkında para cezası uygulanması öngörülmektedir. Giresun şehir merkezinde yaşayan her vatandaşımızın ikametgâhlarını burada göstermeleri belediye gelirlerinin de artırılması anlamına gelmektedir. Belediyemizden hizmet aldığı halde ikametgâhını gerçek şekilde göstermeyenler gelir azalmasına neden olmanın yanı sıra aynı zamanda da başkasının hakkını kullanmış oluyor” dedi.

Giresun’da yaşadığı halde ikametgâhları başka yerlerde olanların ikametgâhlarını taşımalarını isteyen Belediye Başkanı Kerim Aksu, bu konuda Halkla İlişkiler Biriminde 444 4 028 / 125 nolu telefonla ulaşılabilecek bir danışma masası oluşturulduğunu duyurdu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!