Aksu'da altyapı atağı

Güncelleme Tarihi:

Aksuda altyapı atağı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2018 14:42

Aksu'da altyapı atağı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Aksu'da hem pazar yeri açtı, hem de ASAT'ın İsale Hattı'nın temelini attı. Başkan Türel, Aksu'ya 35 milyon liralık altyapı hizmeti yapacaklarını belirtti.

Aksu Macun Mahallesi Pazar Yeri açılışı ve ASAT İsale Hattı Yapımı Temel Atma Töreni düzenlendi. Aksu Macun Mahallesi Kapalı Pazar Yeri'nde düzenlenen törenlere Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Aksu Kaymakamı Aydın Ergün, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Aksu İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adlıhan Dere, Antalya Pazarcılar Odası Başkanı İsmail Öz, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Aksulu vatandaş katıldı.

Önemli alt yapı tesislerinin temelini atıyor olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Başkan Türel, alt yapıya yapılan yatırımların pek görünmediğini söyledi. Macun deresi koku sorunundan bahseden Başkan Türel, “Yıllar önce benim işim Aksu'daydı. Macun deresinin kokusunu çektik. Senelerce köftecilerle Aksu halkıyla biraraya geldim. Ve biz bunun mağduru olduğumuz için sizin derdinizle dertlendiğiniz için macun deresini halledelim diye söz verdik. Ve Aksu belediye başkanımızın da desteği ile bir kısmına başladık ve bitirdik. Birinci etap kanalizasyon çalışma kapsamında Macun mahallemize 10 bin metre kanalizasyon şebeke hattı yapacağız. Hemen bu yılın Temmuz ayında tamamlayacağız. Tam 3 milyon TL'lik bir yatırımı yerin altına gömeceğiz ama benim Aksulu hemşerilerime feda olsun. İkinci etap olarak planlanan kanalizasyon yatırımımız Macun, Barbaros mahallelerinde 6 bin metre kolektör hattı, 9 bin metre kanalizasyon şebeke hattı olmak üzere 15 bin metre yapacağız. İkinci etap çalışmamıza da hemen bu yılın sonunda başlayacağız ve 2019 yılında işletmeye alınmasını sağlayacağız. İkinci etap için planladığımız yatırım maliyeti 15 milyon TL. Aksu'muza 17 melyon TL maliyetli yağmursuyu drenaj yatırımı gerçekleştireceğiz. Macun Deresine Kapalı Menfez Yağmursuyu İnşaatı Yapım 810 metre kapalı betonarme kutu menfez yağmursuyu drenaj hattı inşaatı yapacağız. Çalışmalara bu ay içinde başlayıp hemen ağustos ayında da tamamlayacağız. Tüm bu saydığım birinci etap, ikinci etap kanalizasyon ve yağmursuyu yatırım çalışmalarımızın toplam maliyeti 35 milyon TL'dir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!