Aksona Mancorna, Türk Sanat Müziği ezgileriyle denize indi

Güncelleme Tarihi:

Aksona Mancorna, Türk Sanat Müziği ezgileriyle denize indi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 10:29

Aksona Mancorna, Türk Sanat Müziği ezgileriyle denize indi

Haberin Devamı

Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla), (DHA)- MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, son süngercisi olarak bilinen ve Aksona Mehmet ismiyle tanınan Mehmet Baş'ın 'Aksona Mancorna' isimli teknesi, 7 aylık bakımın ardından törenle denize indirildi. Bakım çalışmalarına ünlü komedyen Ata Demirer'in de destek verdiği tekne, Türk Sanat Müziği ezgileriyle denize döndü.
Yalıçiftlik Mahallesi'ndeki bir tersanede 16 Kasım'da karaya çekilen, denizde vurgun yiyen süngercileri kurtardığı için 'Aksona' lakabı ile tanınan Mehmet Baş'ın 'Aksona Mancorna' isimli tirhandil teknesinin bakımı tamamlandı. Baş'ın 19 yıl sonra genel bakım için tersaneye çektiği ve ünlü komedyen Ata Demirer'in zımpara yapıp macun çektiği teknenin denize indirilmesi için tören düzenlendi. Mehmet Baş'ın arkadaşlarının ve yakınlarının katıldığı törende, tekne Türk Sanat Müziği ezgileriyle denize indirildi.
Baş, 25 Haziran 1998'de yapılan teknenin bakım yapılması gerektiğini belirterek, "19 yıl sonra kapsamlı bir bakım yapılması gerekiyordu. Birçok şeyi yenilendi. İlk günkü gibi oldu. Ata Demirer de sağ olsun benimle birlikte gelip, bakım çalışmalarına da destek oldu" dedi.
Aksona Mehmet'in dümenin başına geçtiği tekne, korna sesleri ve Türk sanat Müziği ezgileriyle tekne denize indi. Bodrum Limanı'na doğru Yalıçiftlik'ten denize açıldı.

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!