Akşener’den TBMM Başkanı’na sert mektup

Güncelleme Tarihi:

Akşener’den TBMM Başkanı’na sert mektup
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 22:19

YENİ parti hazırlığını sürdüren eski TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Ramazan ayındaki bir iftar programında kendisine hakaret ettiğini belirttiği TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a sert bir mektup gönderdi.

Haberin Devamı

Akşener’in basına da açıkladığı mektubu özetle şöyle: “İstanbul’da İş Dünyası Vakfı’nca verilen iftarda, bir grup ortak tanıdıklarımızın olduğu iftar masasında yapılan sohbet esnasında, adımın geçmesi üzerine ‘Şu Meral Kılıçdaroğlu mu?’ dediğinizi esefle öğrendim. Bir kadının soyadının ancak evlilik vasıtası ile değişeceği açık bir gerçek olmasına rağmen, bu kadar alçak ve şerefsiz bir yakıştırmayı yapmışsınız. Böyle bir yakıştırmayı ancak sizin gibi hukuk fakültesi okumuş, Kültür Bakanlığı yapmış, TBMM Başkanı olmuş ve hayatının 77 yılını geride bırakmış bir belam (Dünyevi çıkar ve hesapları için dini tahrif eden ilim adamı) yapabilirdi.

İSLAM SİZDE BİR GÖMLEK

İslami bilgilere vakıf olmak, aileden dini terbiye almış olmak, hukuk öğrenimi, hac görevini yapmak, en yüksek makamlarda görev yapmak ve geride bıraktığınız 77 yıllık bir ömür görülüyor ki size hiçbir şey kazandırmamış. 28 Şubat döneminde Bakanlar Kurulu’nda görev yapmıştık. Eşim ile hemşeri olmanız nedeniyle bana ‘gelinimiz’ derdiniz. Anlaşılan siz yüce dinimizin ahlak ve faziletinden bir şey almadığınız gibi, Türk örf ve geleneklerinden de bir nasip almamışsınız. Mübarek Ramazan ayında, iftar sofrasında bile böyle bir yakıştırma yapabildiğinize göre İslam sizin üzerinizde sadece bir gömlek, belki bir üniforma. Oruçlu geçirilen uzun bir günün ardından evli barklı, babaanne olan bir kadına yapılan nasıl bir yakıştırmadır bu? Sizin hiç mi kutsalınız kalmadı? Siz kutsallarımızı ne zaman, nerede ve ne karşılığında bıraktınız?” 

BAKMADAN GEÇME!