Akseki'nin babsı

Güncelleme Tarihi:

Aksekinin babsı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

80'lik trilyoner servetini gençlere harcıyor

İşadamı Ömer Duruk, Doğup büyüdüğü ilçeye 6 lise, 1 spor salonu yaptırdı. Şimdi, sponsorluğunu üstlendiği Akseki Aromaspor'u 3. Lig'e çıkarmak için milyarları su gibi harcıyor.

15 şirketi var

Meşrubat sektörünün önde gelen isimlerinden Aroma'nın da aralarında bulunduğu 15 şirketin sahibi olan Aksekili işadamı Ömer Duruk, 70 yılda meydana getirdiği servetini, doğup büyüdüğü ilçenin gençleri için harcıyor. Şimdiye kadar Akseki'de Kız Meslek, İmam Hatip, Şahinler, Sağlık Meslek, Endüstri Meslek ve Çok Amaçlı Ticaret olmak üzere 6 lise yaptıran 80 yaşındaki trilyoner işadamı, şimdi de spora el attı.

Salon yaptırdı

Akseki futbol sahası içinde 750 milyar lira harcayarak yaptırdığı yüzme havuzlu kapalı spor salonu bu yaz hizmete açılacak. Duruk, 2 yıl önce de Antalya 2. Amatör Küme'de mücadele eden Aksekispor'a sponsor oldu. Takımın bütün masraflarını üstlendi ve evi olmayan futbolculara lojman tahsis etti. Sarı kırmızılı takımda oynayan bütün futbolculara ayrıca, yine Duruk'un kendisine ait restaurantta günde 3 öğün yemek veriliyor.

Takımı zirvede

Trilyoner Ömer Duruk'un, eğitim ve spor için harcadığı paranın miktarını hiç kimse bilmiyor, kendisi de açıklamıyor. Sadece, spor salonunun 750 milyar liraya mal olduğu biliniyor. Duruk sponsor olduktan sonra takımın başına Antalyaspor'un eski ümit takım teknik direktörü Sadi Sincanlıoğlu getirildi. Şampiyonluk mücadelesi veren sarı kırmızılı ekip, 9 takımın bulunduğu grupta devreyi 19 puanla lider olarak bitirdi.

Hedef; 3. Lig

Aksekispor'un yöneticileri, milyarları su gibi harcayan Ömer Duruk'a jest yaparak kulübün adını Akseki Aromaspor olarak değiştirdi. Evli ve 3 erkek çocuk babası trilyoner işadamı, doğu büyüdüğü ilçenin takımını 3. Lig'e çıkarmak için ne kadar ağır olursa olsun bütün mali yükü karşılamaya hazır olduğunu söyledi. Duruk, ‘‘Bu sezon 1. Amatör Küme'ye, önümüzdeki yıl da 3. Lig'e yükselmeyi hedefliyoruz’’ diye konuştu.

ANTALYA/DHA

Sermayem bir eşekti

Aksekili Ömer Duruk, 10 yaşında çalışmaya başlamış ve sahip olduğu serveti tam 70 yılda meydana getirmiş. 80'lik trilyoner, ‘‘İlk sermayem bir eşekti. O eşekle Konya'nın köylerine yük taşırdım’’ diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!