Akseki'de PACS Sistemi devrede

Güncelleme Tarihi:

Aksekide PACS Sistemi devrede
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 14:11

Akseki'de PACS Sistemi devrede

Haberin Devamı

 

AKSEKİ, (DHA) - ANTALYA Aseki Devlet Hastanesi'nde PACS- Picture Archiving Communication Systems (Görüntü Arşivleme ve İletişim Sistemleri) kullanılmaya başlandı.
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Akseki Devlet Hastanesi'nde 20 Nisan'dan itibaren PACS sistemi kullanılmaya başladı. Cihazlardan alınan tıbbi görüntülerin arşivlenmesi ve istenilen bilgisayardan ya da web üzerinden bu görüntülere ulaşılmasını sağlayan yazılımlar anlamına gelen sistem sayesinde hastaların çekilen röntgen filmleri artık dijital ortamda hekimlere ulaşacak.
Akseki Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Rabia Kayhan Sakar, "Hastanemizde devreye giren PACS sayesinde hastalarımıza radyoloji hizmetleri artık daha hızlı ve kaliteli bir şekilde sunulacaktır. Sistem sayesinde hastalarımızın çekilen röntgen filmleri hastanemiz HBYS (Hastane Bilgi Yönetim Sistemi) programında arşivleneceğinden hastalarımızın daha sonraki muayenelerinde önceki muayenelerinde çekilen röntgen filmlerine hekimlerimiz polikliniklerindeki bilgisayar ekranlarından kolayca ulaşabilecek. Bu sayede de hekim tarafından hastaların takibi daha rahat yapılacaktır. PACS sistemi sayesinde hekimler görüntülere daha hızlı şekilde ulaşırken, teşhis koymada, önceki görüntülerle karşılaştırmada ve görüntü arşivlemede büyük bir kolaylık sağlayacaktır" dedi. 
Başhekim Sakar, "PACS sistemini hastanemize kazandıran başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere desteklerini bizden esirgemeyen Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz'a teşekkür ediyor, hastanemiz çalışanlarına ve hastalarımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!