Akseki Güçlüköy'e köy konağı

Güncelleme Tarihi:

Akseki Güçlüköye köy konağı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2018 11:18

Akseki Güçlüköy'e köy konağı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akseki'de Güçlüköy Konağı'nı hizmete açtı. Başkan Türel, köy konaklarında sosyal ve kültürel ihtiyaca cevap verecek her türlü imkan olduğunu belirtti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Akseki'de Güçlüköy Köy Konağı törenle hizmete açıldı. Konak açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Akseki Belediye Başkanı İsmet Uysal, meclis üyeleri, Güçlüköy Muhtarı Murat Ceylan ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlçelere köy konakları kazandırdıklarını belirten Başkan Türel, hepsinn 5 yıldızlı olduğunu, sıradan köy konakları olmadığını kaydetti. Konakta Güçlüköy'ün sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap verecek her türlü imkânın bulunduğuna değinen Başkan Türel, "Muhtar odası, gelin damat odası, misafirhane var düğünlerinizi ve toplantılarınızı yapabileceğiniz imkânlar var. Ayrıca çocuk parkı ve spor aletlerinin olduğu spor alanı mevcut" dedi.

Akseki'de Güçlüköy'de eskiden bu hizmetleri yapabilmenin bir rüya olduğunu belirten Başkan Türel, "Hatırlayın biz Büyükşehir Yasasını buralara hizmet edelim diye mecliste çıkarıyorken birileri de çıkıp, 'Böyle yasa mı olur Antalya'ya yetişemiyoruz. Antalya'nın içindeki 3 -5 ilçeye yetişemiyoruz, Akseki'ye hizmet mi gidermiş' demişti. Ben de onlara, 'Çalışırsan hizmetin en güzeli gider' dedim. Antalya'dan Güçlüköy'e hizmet mi gidermiş diyen o dönem CHP'li milletvekillerine en güzel sözü Cumhuriyetimizin kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk söylemiş. O sözü de Güçlüköy Konağımızın kapısına Atatürk'ün heykeliyle birlikte yazdık. Bakın ne yazıyor; “Çalışmadan yorulmadan ve üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar evvela haysiyetlerini sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.' Ey halkçı geçinen, Atatürk'ün partisinin belediye başkanıyız diyen milletvekiliyiz diyen siyasetçiler, siz Atatürk'ün ne dediğine kulak kabartsanız, o zaman yan gelip yatıp, Antalya'dan Akseki'ye hizmet mi gidermiş demezdiniz. İşte bizim farkımız bu" dedi.

AKSEKİ ANTALYA'NIN CENNETİ

Geçmiş dönemlerde belediyeye çok fazla personel alındığını da iddia eden Menderes Türel, şunları kaydetti:

"Belediyeye lazım olmayan tonla personeli doldurmuşlar. Belediye hizmet mi yapacak personeline maaş mı yetiştirecek? Antalya Büyükşehir Belediyesi geçmişte 5 ilçede bizden önceki dönemde 8 bin 500 personelle çalışılmış. İlçe sayısı 5'ten 19'a çıktı. Eskisinden daha az personel sayımız var. Ve bu personelleri Antalya'nın ilçelerine görevlendirdik. Akseki'ye görevlendirdik. 'Menderes Türel personelini Akseki'ye sürgün ediyor' dediler. Akseki Antalya'nın cenneti. Sürgün yeri falan değil. Keşke memur olsaydım da ben de gelseydim de şuralarda memur olarak hizmet etseydim. Ama onlarda mantık başka. Gözden ırak gönülden ırak zannediyorlar."

2013'te İl Genel Meclisi İl Özel İdaresinin Akseki'den Kaş'a 14 ilçe, 539 köye toplamda yaptığı yatırım miktarı 10 milyon TL olduğunu hatırlatan Başkan Türel, "Büyükşehir Belediyesi sadece KDV dâhil 10 milyon yatırımı sadece Güçlü köye yaptı. İşte 6 milyon lira sadece kanalizasyon yatırımı. Güçlü Köyümüzün asfalt problemini de çözüyoruz. Desteklerinizi bizden esirgemeyin. Sizin desteğiniz olmasaydı, Güçlü köy hala kanalizasyon bekliyor olacaktı. Bu yüzden bu hizmetlerin gerçek mimarı sizlerseniz" dedi.

BAŞKAN VE MUHTARDAN TEŞEKKÜR

Akseki Belediye Başkanı İsmet Uysal ve Güçlüköy Muhtarı Murat Ceylan da Başkan Türel'in Güçlüköy'e, nadide bir eser kazandırdığını belirterek teşekkür etti. Konuşmaların ardından Güçlüköy Konağı törenle hizmete açıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!