AKS'de oda müziği keyfi

Güncelleme Tarihi:

AKSde oda müziği keyfi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2017 14:52

AKS'de oda müziği keyfi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nca (ATSO) kente kazandırılan Antalya Kültür Sanat (AKS) Merkezi'nde Antalya Filarmoni Derneği'nce gerçekleştirilen 'Müzikli Buluşma' büyük ilgi gördü.

Alman besteci 'Georg Pjıllıpp Telemann'ın ölümünün 250'nci yıl dönümü anısına düzenlenen dinleti öncesi, Antalya Flarmoni Derneği Başkanı Prof. Abdullah Uz, derneğin faaliyetleri ve oda müziği hakkında bilgi verdi. Uz, üye sanatçıların Antalya'da oda müziğinin sevdirilmesi, yaygınlaştırılması amacıyla özverili bir çaba sarf ettiklerinin altını çizdi.

Obua sanatçısı Doç. Bayram Bayramoğulları da 1681-1767 yılları arasında yaşamış besteci Georg Pjillipp Teleman'ın hayatını anlattı. Telerman'ın 700 kadar yapıtı olduğunu, Hamburg'a heykelinin dikildiğini hatırlatan Bayramoğulları, "Barok müziğinin en önemli temsilcilerinden biridir" dedi.

Dinletide obua sanatçısı Doç. Bayram Bayramoğulları, flüt sanatçısı Lelya Bayramoğulları, viyolonsel sanatçısı Erdem Akça, piyano sanatçısı Ekaterina Aktı sahneye çıktı. Sanatçılar, enstrümanlarıyla Georg Pjıllıpp Teleman'ın klavsen, viyolonsel, flüt, obua ve sürekli bas için bestelediği 'Fantezi No 8, Sol Ninör', 'Somat, Re Major' adlı eserlerinden parçalar seslendirdi. Dinleyicilere keyifli bir müzik ziyafeti sunan sanatçılar, sahneden alkış ve teşekkür çiçeğiyle uğurlandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!