AKS'de başkan yeniden Davut Çetin

Güncelleme Tarihi:

AKSde başkan yeniden Davut Çetin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2018 14:25

AKS'de başkan yeniden Davut Çetin

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyet toplantısında başkanlığa yeniden Davut Çetin seçildi.

Vakıf Mütevelli Heyet toplantısı, Antalya Kültür Sanat Oditoryumunda ATSO Meclis Üyeleri'nin katılımıyla gerçekleşti. Süleyman Özer, Hatice Öz ve Selçuk Salih Yılmaz'dan oluşan divan kurulunun başkanlığında gerçekleşen toplantıda konuşan ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı Başkanı Davut Çetin, ATSO tarafından kente kazandırılan AKS'nin Antalya'nın 'kültür-sanat şehri' kimliğine önemli katkı yaptığını vurguladı.

ATSO Meclisi'nin ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı'nın doğal mütevelli heyet üyeleri olduğunu belirten Davut Çetin, "Antalya Kültür Sanat Vakfı ile hepimizin Antalyalılara, çocuklarımıza, torunlarımıza gururla anlatacağımız bir proje ortaya konmuştur. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, kendisine yakışan şekilde ortaya büyük bir vizyon koymuştur. Kentin kültür sanat hayatına değer katacak bir vakıf kurmuş ve eski hizmet binasını da bu vizyon doğrultusunda Antalya'ya armağan etmiştir. Hiç kuşku yoktur ki, bu çatı altında bugüne kadar kültür, sanat ve eğitim alanında ortaya koyduğumuz çalışmalar son derece değerlidir. Kuruluşunu yaptığımız, Ağustos 2015 tarihinden bugüne baktığımızda ATSO Vakfı'nın Antalya'nın kültür sanat hayatı için büyük bir değer oluşturduğunu övünerek söyleyebiliriz. Buraya hep birlikte önemli bir çaba ve mesai verdik. Bir vakfın, bir merkezin, böylesine kısa bir süreçte kentin kültür-sanat odağı haline gelmesi ancak müthiş bir sahiplenme ile gerçekleşebilir. ATSO camiası Antalya'nın kültür-sanat geleceğine sahip çıkmıştır" dedi.

Antalya Kültür Sanat'ın uluslararası standartlarda sergilere ev sahipliği yapabilecek donanıma sahip Türkiye'deki birkaç merkezden biri olduğunu beliren Davut Çetin, 30 Temmuz 2015 tarihinde kapılarını açan merkezin bugün kadar Picasso, Ara Güler, Andy Warhol gibi ünlü sanatçılara ve İmparatorluktan Portreler, Akdeniz Üniversitesi 'Karşılaşmalar', Türk Resminin Paris Macerası, Yıldız Moran 'Zamansız Fotoğraflar' gibi önemli sergilere evsahipliği yaptığını belirtti.

GELECEĞİN SANATÇILARI YETİŞİYOR

Merkezde sergilere paralel olarak eğitim çalışmalarının devam ettiğini anlatan Davut Çetin şöyle konuştu:

"Geleceğin sanatçıları olarak gördüğümüz çok sayıda çocuğumuz burada kültür-sanat eğitimleri alıyor. Okullar inceleme gezilerine geliyorlar ve ekibimiz kendilerine sergiler hakkında bilgiler veriyorlar. Eğitim programları düzenliyorlar. ATSO Akademi eğitimlerimin bir kısmını burada veriyoruz. Böylece kent merkezinde de üyelerimize temas etme imkânı buluyoruz. Panel, konferans gibi sözlü etkinliklerin yanı sıra film ve belgesel gösterimleri, müzik dinletileri, imza günleri, felsefe konuşmaları ve tematik film festivalleri düzenliyoruz. 'Felsefe buluşmaları' gibi etkinlikler kendi seyirci kitlesini oluşturuyor. Antalya'nın marka değerine katkı koyacak kültür-sanat projelerini destekliyoruz. 2017 yılında başlayan 'Proje Destek-Teşvik Ödülü' uygulaması kapsamında 2017 yılında 35 başvuru alındı. Antalya'nın marka değerine kültürel ve doğal mirası ortaya çıkararak katkı yapan 3 proje desteklendi" dedi.

45 BİN ZİYARETÇİ

Antalya Kültür Sanat faaliyete girdiği günden bu yana 33 ayda ulusal/uluslararası nitelikli 11 sergiye, 200'ü aşkın sanat atölyesi ile 1000'e yakın çocuğa, sergi dışı kültür sanat etkinliklerle 8 bini aşkın ziyaretçiye, beş tematik film festivali kapsamında toplam 4 bin 517 izleyiciye, toplamda 45 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

ATSO KALEİÇİ EVİ ÖRNEK OLDU

ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı'nın bir eserinin ATSO Kaleiçi Evi olduğunu belirten Davut Çetin, "Odamız dikkatleri Kaleiçi'ne çekmek ve büyük marka kurumlara da örnek olmak adına Kaleiçi'ndeki yıkılmak üzere olan tarihi bir binayı alıp restore etmişti. Kaleiçi evi hâlihazırda Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin çalışmalarından oluşan bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Akabinde de elimizdeki başvuru havuzunun yanı sıra, bizim hazırlayacağımız sergilerle faaliyetlerini sürdürecek" dedi.

Toplantıda daha sonra yönetim ve denetim kurulu seçimi yapıldı. Divana sunulan tek liste oy birliğiyle kabul edildi. ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyet Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor: Davut Çetin (Başkan), Erol Erkan, Cahit Şahin, Şekip Dinçer, Ethem Tayfun Kavukçu. Vakıf Denetim Kurulu Üyeliklerine ise Rasim Feyzan Doğu, Kenan Çelik ve Mustafa Ay seçildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!