Aksaray'da liseler arası münazara yarışması

Güncelleme Tarihi:

Aksarayda liseler arası münazara yarışması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2018 11:29

Aksaray'da liseler arası münazara yarışması

Haberin Devamı

Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY,(DHA) - AKSARAY Belediyesinin katkılarıyla Hazım Kulak Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen 'Haydi Konuş Bakalım' adlı Liseler arası münazara yarışması büyük bir çekişmeyle devam ediyor.

Liseler arasındaki münazara yarışmasında çeyrek finaller yapılmaya başladı. AKM de yapılan yarışmalarda Yunus Emre ve Kanber Demir Anadolu Liseleri karşı karşıya geldi. Nükleer Enerji Santrallerinin münazara edildiği oturumda yarı finale adını yazdıran Yunus Emre Anadolu Lisesi oldu. İkinci oturumda ise Abdülhamit Han Fen Lisesi ile Hüseyin Cahit Korkmaz M ve T Anadolu Lisesi arasında kıyasıya bir rekabet yaşandı. İzleyenlerin büyük ilgisini çeken münazara da karma eğitim konusu tartışıldı. Jürinin karar vermekte zorlandığı oturumda ikinci yarı finalist Abdülhamit Fen Lisesi oldu.
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ve yazar Ahmet Şerif İzgören de yarışmaları izledi. Başkan Yazgı, gençlerin özgüven ve ifade kabiliyetlerine hayran kaldığını, her seferinde büyük keyif aldığını ifade etti. Yazar İzgören de çok kaliteli bir zaman dilimi geçirdiğini, öğrencilerin güler yüzlü oluşlarını takdir ettiğini söyledi.
Milli Eğitim Müdürü Kartal ise, tüm öğrenciler ile gurur duyduğunu, öğretmenlerine teşekkür ettiğini söylerken, eğitime her zaman çok büyük destek veren Aksaray Belediyesi ile organizasyonu yıllardır başarılı bir şekilde yürüten ve şehre sosyal bir faaliyet kazandıran Hazım Kulak Anadolu Lisesini de tebrik ettiğini ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!