Aksaray'da içme suyu projesi hızla devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Aksarayda içme suyu projesi hızla devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2018 15:20

Aksaray'da içme suyu projesi hızla devam ediyor

Haberin Devamı

Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY, (DHA)- AKSARAY’ın 2050 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak olan içme suyu projesinin birinci Kısım isale hattında çalışmalar hızla devam ediyor.
Aksaray’da uzun yıllardır çözüm bekleyen içme suyu sorununu göreve geldiği zaman ele alan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, proje çalışmalarını yakından takip ediyor. Bağlıköy mevkiinden başlayıp merkeze doğru devam eden hatta çelik borularla yapılan isale hattı çalışmaları şehir merkezine kadar ulaştı. Proje içerisinde yer alan 5 adet su deposu yapım işi sürerken Laleli bölgesine 5 bin ton, merkez şehitliğin üstüne bin tonluk su deposu tamamlandı. Diğer su depoların yapımı ise sürüyor.
Aksaray’da içme suyu temini noktasında her alanda çalışmaların yapıldığını ve sona gelindiğini vurgulayan Haluk Şahin Yazgı, “Arıtma tesisi inşaatının kaba işleri sona erdi. İnce işçiliklerinin bitirilmesi ile beraber tesis içerisindeki mekanik ve elektrik işleri tamamlanacak. Projenin arıtma tesisi ile ilgili bu aşamada 18 milyon ek ödenek oluşturularak tesisin kalitesi ve standartları daha da arttırıldı. Yıl sonu itibari ile arıtma tesisindeki tüm işler bitirilecek ve tesis tam anlamıyla hazır hale gelecek. Kalite standartları çok yüksek olacak olan tesisten çıkan kaliteli suyu Aksaray halkı evindeki musluktan rahatça içebilecek.” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!