Aksaray Belediyesi'nden kadın girişimcilere destek

Güncelleme Tarihi:

Aksaray Belediyesinden kadın girişimcilere destek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2018 15:43

Aksaray Belediyesi'nden kadın girişimcilere destek

Haberin Devamı

Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY,(DHA)- AKSARAY Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı'yı, kadın girişimciliğine yönelik kurulan  İşte Kadın Güçte Kadın Derneği’nin Başkanı Deniz Oruç ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret etti,  
Dernek Başkanı Deniz Oruç, dernek çatısı altında Aksaray genelinde kadın girişimciliğine yönelik birçok projeyi hayata geçirdiklerini ve bu projelerle daha çok kadına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Oruç, ''Gerçekleştirdiğimiz projelerle öncelikle kadınlarımıza girişimcilik eğitimi vermek istedik. Sonrasında da girişimcilik eğitimi alan kadınların içlerindeki kıvılcımı hayata geçirecek onları cesaretlendirecek bir program yapacağız.'' dedi.  
Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ise kadın girişimcilere he zaman destek olduklarını belirtti. Yazgı, ''Bizim amacımız bu derneklere destek olmak. Önemli olan kadınlarımızın ekonomik anlamda kendi gücünü fark etmesi ve bu gücüde piyasaya iş ortamlarına aktarabilmesi. Bunlardan bir tanesi de Hanımeli Pazarıydı. Evinde oturan hanımların böyle bir imkân oluşturulduğu zaman neler başarabileceklerini bizler görmüş olduk. Yine aynı şekilde yapılan kurslarla eğitimlerle desteklerle çok güzel projelerin ortaya çıkacağını hepimiz fark ediyoruz. Kadınlarımız imkânlar sunulduğu zaman birçok çalışmada başarılı olabiliyorlar. Bizlerde kadınlarımıza hangi iş alanında olursa olsun bu tür projelerine destek olmaya çalışıyoruz.'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!