Aksaray Belediyesi, ani su baskınlarına karşı teyakkuzda

Güncelleme Tarihi:

Aksaray Belediyesi, ani su baskınlarına karşı teyakkuzda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2018 10:23

Aksaray Belediyesi, ani su baskınlarına karşı teyakkuzda

Haberin Devamı

Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY,(DHA) - AKSARAY’ı etkisi altına sağanak yağış şehirde birçok bölgede su baskınlarına neden oldu. Aksaray Belediyesi Su ve Kanalizasyon ile İtfaiye ekipleri, su baskınlarına anında müdahale etti. Metrekareye 40 kilogram yağış düşerken bu miktarın son yılların rekor seviyesi olduğu belirtildi. Çalışmalar gece boyu sürerken Aksaray Belediyesinde kriz masası oluşturuldu.

Aksaray'da şehri etkisi altına alan yağmur ani su baskınlarına yol açtı. Aksaray Belediyesinde kriz masası oluşturuldu. Sel ve su baskınları riski taşıyan bölgeler başta olmak üzere gelen ihbarlar doğrultusunda şehrin birçok noktasına ekipler müdahale etti. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, yaşanan su baskınlarına karşı 98 personeli ile 12 adet kombine, vidanjör ve su arıza aracı, 7 kepçe, 6 kamyon ile müdahale etti. Ayrıca su dalgıcı bulunan 6 adet seyyar ekip, ani baskın olan bölgelerde su tahliyesini gerçekleştirdi. Zabıta ekipleri, su baskınları yaşanan bölgelerde önleyici bir takım tedbirler alırken, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü alt geçit ve şehri içi karayolunda ulaşımın aksamaması için gerekli tedbirleri aldı. Yollarda araçlarıyla mahsur kalan sürücülerin yardımına koşan ulaşım ekipleri, çekicilerle yolda kalan araçları kurtardı.İtfaiye ekipleri de 50 personelle gece boyunca gelen ihbarları değerlendirerek 137 olaya müdahale etti. Fen İşleri Müdürlüğü iş makineleri ile vatandaşların mağduriyet yaşanamaması için çalışmalarını halen sürdürürken AFAD ekipleri de kendi araçlarıyla su baskınlarına yardım etti

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, son yılların en şiddetli yağışına yaklaşık 200 personel ile başarılı müdahale gerçekleştiğini söyledi. Su ve sel felaketinde herhangi bir can kaybı yaşanmadığının belirten Başkan Yazgı, gece boyunca çalışma sergileyen Su ve Kanalizasyon müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ile araç ve ekipman desteği ile yardıma gelen AFAD ekiplerine teşekkür etti.

 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!