Aksaray Belediye Başkanı, Milli Eğitim Bakanı ile anma programına katıldı

Güncelleme Tarihi:

Aksaray Belediye Başkanı, Milli Eğitim Bakanı ile anma programına katıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2016 12:09

Aksaray Belediye Başkanı, Milli Eğitim Bakanı ile anma programına katıldı

Haberin Devamı

AKSARAY,(DHA)-AKSARAY Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Anadolu’nun Mektebi tarafından Ankara’da düzenlenen ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılımlarıyla gerçekleşen "Vefatının 80. Yıl Dönümünde Akif'i Anlamak Asım'ı Yaşamak" adlı programa katıldı.
Eski Tarım ve Köy İşleri Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü’nün kuruculuğunu üstlendiği Anadolu Mektebi, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 80. yıldönümünde anlamlı bir etkinliğe imza attı.
Ankara Atatürk Lisesi’nde düzenlenen panele, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Eski Tarım ve Köy İşleri Bakanı Sami Güçlü, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, yazar Rasim Özdenören ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Panelde, Anadolu Mektebi’nin “Yazar Okumaları” projesinde yer alan lise ve üniversite öğrencileri, Safahat’ını okuyup anladıkları Mehmet Akif Ersoy’u anlattı.
Prof. Dr. Sami Güçlü, konuşmasında Anadolu Mektebi öğrencilerinin sunumundan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Mehmet Akif’in 80’inci ölüm yıldönümü olan bugünde, onun yaşadığı hayata ve burada kısa süre içerisinde ortaya konan temel özelliklerini dikkate aldığımızda gençlerimizin onu anlamak için gösterdikleri gayreti, samimiyeti ve heyecanı birlikte izledik. Bugün Akif’in ruhu şad oldu” dedi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da yaptığı konuşmada Anadolu Mektebi’nin “Yazar Okumaları” projesi için Prof. Dr. Sami Güçlü ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!