Aksaray AFAD'a yeni arazi aracı

Güncelleme Tarihi:

Aksaray AFADa yeni arazi aracı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2016 10:35

Aksaray AFAD'a yeni arazi aracı

Haberin Devamı

Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY,(DHA)- AKSARAY Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Arama Kurtarma ekibinin zorlu arazi şartlarında afetzedeye ivedi bir şekilde ulaşabilmesi için arama ve kurtarma araçlarına bir yenisi daha eklendi.
AFAD İl Müdürü Cezmi Türkmen, Aksaray Afad olarak , hem suda hem karada gidebilen yeni arazi aracı sayesinde arama kurtarma ekibinin zorlu arazi şartlarında önlerine çıkan engelleri artık daha kolay aşacağı belirtildi. Türkmen, ''8 tekerlekli amfibik sürüş sağlayan off-road aracı; karada 1150 lb’ye (512 kilogram), suda 1000 lb’ye (454 kilogram) kadar yükleme kapasitesine sahip ve 1800 lb’ye (817 kilogram) kadar çekiş kapasitesi ile karada 6, suda 4 yolcu taşıyabilir. Zorlu araziler, derin çamurlar, sel baskınları ve karda kurtarma için geliştirilmiş üst düzey ve güçlü 8x8 arazi ambifik araçlarımız daha da iyi bir performans için lastik paletleri mevcuttur. 8x8’ler; su baskını, sel, çığ, heyelan, yangın, deprem gibi ülkemizin sıklıkla karşı karşıya kaldığı afetlerde hayat kurtaracak. Amfibik özelliğe sahip araçlar; yolu olmayan açık, engebeli ve eğimli arazilerde, enkazların arasında, bataklık ve sığ sularda ya da yoğun karlı arazilerde kullanılacak .8x8’ler, 50 derece dik yokuşları çıkabiliyor, 45 derece yan eğimli arazilerde yol alabiliyor.En kazda hareket kabiliyetine sahip olan bu araçlar, 35 litre benzinle 8 saat aralıksız olarak arama-kurtarma faaliyeti yürütebiliyor. ''
Aksaray da olası bir dağ kazalarında ve ambulansların gidemediği yerlere ulaşmaması için kar motoruda Afad bünyesinde kazandırıldı bu motorlar 5 metre karda bile hareket kabiliyeti olan bir motor yine arkasında 3 kişiye kadar sedye istemi ile kurtarmada kullanılacak.
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!