Akşamdan kalmalara beslenme tüyoları

Güncelleme Tarihi:

Akşamdan kalmalara beslenme tüyoları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2016 12:04

Yılbaşı sabahı alkolün etkilerinden kurtulmak, bitkin hissetmemek elinizde. İşte adım adım ‘akşamdan kalmama’ rehberi...

Haberin Devamı

* Sabah geç uyanın. Hafif besinlerle yeterli ölçüde kahvaltı yapın: Baş ağrısı, baş dönmesi, bitkinlik alkol kan şekerimizi düşürdüğü için olur. Kan şekerini kontrol altına almak için sabah güne başladığınızda bir saat içinde besin değeri yüksek sindirimi kolay besinlerle yeterli ölçüde kahvaltı etmelisiniz. Peynir, ekmek, tost, galeta, grisini gibi midenizi rahatlatacak hafif yiyecekler yiyin.

* Alkol mide asidi salgımızın artmasına yol açar, bu da mideyi rahatsız eder, ağrılara ve bulantıya sebep olur. Peynir, leblebi, ayran, çorba, haşlanmış patates gibi hafif yiyecekler midemizi rahatsız etmeyen kolay sindirilebilen yiyeceklerdir.

* Alkol vücudumuzun daha fazla idrar üretmesine yol açar. Bununla birlikte daha fazla su kaybederiz. Bol su içmek alkolün yol açtığı dehidrasyonu düzeltir.

Haberin Devamı

* Aşırı alkolün etkisiyle önemli bir potasyum kaybımız olur. Potasyumdan zengin; kivi, muz, patates, yoğurt gibi besinlerden tüketerek alkolün ertesi günü semptomlarını hafifletebiliriz.

* Dışarıya çıkın sakin rahat ve hissederek yürüyün, derin nefes alın. Vücudunuzun hassasiyetine bağlı olarak alkolün etkisiyle; konsantrasyon bozukluğu, anksiyete, uykusuzluk ve kas ağrıları oluşabilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!