Aksakal: “Cumhuriyet Yeniden Dirilişin Simgesidir”

Güncelleme Tarihi:

Aksakal: “Cumhuriyet Yeniden Dirilişin Simgesidir”
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 13:55

HİZMET İŞ SENDİKASI ERZURUM ŞUBE BAŞKANI EROL AKSAKAL

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma savaşıdır. Cumhuriyet ise, yeniden dirilişin simgesidir” dedi.
Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Aksakal mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Dünya tarihinde seçkin yeri bulunan Türk Devrimi, 20. yüzyılın en büyük çağdaşlaşma hareketlerinden biridir; Türkiye’nin çağdaş ülkeler ve değerler sistemine girebilmesini, orada kalabilmesini sağlamıştır. Yüce Önder, “Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz devrimin amacı, Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen çağdaş ve bütün anlam ve biçimi ile uygar bir toplum haline ulaştırmaktır. Devrimimizin temel ilkesi budur” sözüyle, Türk Devrimi’nin çerçevesini ortaya koymuştur. Ulusumuzu demokrasi, hukuk devleti, temel hak ve özgürlükler gibi evrensel değerlerle buluşturan Cumhuriyet yönetimi, köklü değişim sürecinin temeline laiklik ilkesini yerleştirmiştir. Laiklik, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeniliklere açık, aklı ve bilimi ön plana çıkaran en temel niteliğidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin vazgeçilmez önemdeki niteliklerinden biri de, ulus devlet olmasıdır. Türkiye Cumhuriyet’i ulusal sınırlar içinde, aynı geçmişi ve geleceği paylaşan yurttaşların oluşturduğu bir ulus devlet olarak kurulmuştur. Cumhuriyet, etnik kökeni ne olursa olsun tüm yurttaşlarını Türk Ulusu çatı kimliğinde birleştirmiştir. Her karış toprağıyla bölünmez bütün olan ülkemiz Edirne’den Kars’a, İzmir’den Hakkari’ye, Sinop’tan Hatay’a, Türk Devleti’ne yurttaşlık bağı ile bağlı olan herkesin ortak yurdudur. Tekil devlet yapımız, ulusal birliğimizin, huzurun ve toplumsal barışın en önemli güvencesidir. Tekil devlet yapımızın, ülke tümlüğünün, ulusal birliğimizin sonsuza kadar korunacağından kimse kuşku duymamalıdır. Sözlerime son verirken Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, devletimizi kurup Cumhuriyetimizin ilanında emeği geçen herkesi rahmet ve minnetle anıyor; Cumhuriyet Bayramı’nızı tebrik ediyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!