Akranların lego robot buluşması

Güncelleme Tarihi:

Akranların lego robot buluşması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 12:48

Akranların lego robot buluşması

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Tepebaşı Belediyesi'nin destekleriyle ile Gelişim Koleji Robotik takımı 'KalsedonFRC' tarafından çocuklara yönelik Lego Robot Eğitimi başladı.
Gelişim Koleji 10'uncu ve 11'inci sınıf öğrencilerinden oluşan ekip tarafından gerçekleştirilecek 10 haftalık eğitime, Fevzi Çakmak Belde Evi'nden daha önce kodlama eğitimine de katılan 8 çocuk ve Esentepe Çocuk Sanat Merkezi'nden 4 çocuk olmak üzere 8'inci sınıf öğrencisi toplam 12 çocuk katılacak. 
29 Ekim Gençlik Merkezi'nde düzenlenen eğitim çalışmasını gerçekleştiren Gelişim Koleji takımı, alanında başarılı takımlardan birisi olarak dikkat çekiyor. ODTÜ'de düzenlenen 8'inci Lego Ligi Türkiye Turnuvası'nda, 80 takım arasında birincilik ödülü kazanan takım, akranlarından oluşan öğrencilere 4'er kişilik gruplar halinde kodlama ve mekanik tasarım üretmeyi öğretecek. Öğretmenlerin kendi yaşıtlarından oluştuğu bir akran eğitim modeli ile ilerleyen etkinlikte, Tepebaşı Belediyesi bağışçılar aracılıyla 3 adet Lego seti hediye etti.
Katılımcı çocuklar eğitim sonunda, Legoları kullanarak robot gibi mekanik tasarımlar üretmeyi  ve kodlamayı öğrenecek.
-
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!