Akraba evliliği nedeniyle özürlü doğdular

Güncelleme Tarihi:

Akraba evliliği nedeniyle özürlü doğdular
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2007 10:32

Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Kovanlı köyünde yaşayan Zernişan Dağdagez, akraba evliliği nedeniyle özürlü doğan 6 çocuğuna bakabilmek için mücadele ediyor.

Zernişan Dağdagez, eşi Feyzullah Dağdagez'in yıllar önce öldüğünü ve altısı da sağır ve dilsiz olan çocuklarına bakmakta zorlandığını söyledi.

Eşiyle akraba olduklarını, bu nedenle 6 çocuğunun da özürlü doğduğunu ifade eden Dağdagez, tümünün bakıma muhtaç olduğunu ve desteksiz yaşayamadıklarını söylediği çocuklarının geleceğinden endişe duyduğunu belirtti.

ÖZÜRLÜ OĞLUNUN ÇOCUĞU DA ÖZÜRLÜ DOĞDU

Özürlü oğlu Bekir Dağdagez'in köyde yaşayan akrabalarının zoruyla özürlü olan amcasının kızıyla evlendirildiğini ve doğan ilk torununun da özürlü olduğunu ifade eden Dağdagez, artık bu sorunun bitmesi ve en azından torunlarının özürlü doğmaması için her gün Allah'a dua ettiğini söyledi.

Dağdagez, şunları ifade etti:

“Eşim Feyzullah Dağdagez vefat edince, bütün yük benim boyumda kaldı. Çocuklarımla tek başıma yaşam mücadelesi veriyorum. Çok zorluklar çektim. Hiçbir sağlık güvencemiz olmadığı için kimseden yardım alamıyoruz. Bunlar yetmezmiş gibi özürlü olan büyük oğlum Bekir, kendisi gibi özürlü olan amcasının kızıyla evlendirildi. Onların da Nuray adlı kız çocuğu özürlü doğdu. Gelinim Azize Dağdagez, şu anda yedi aylık hamile. Doğuracağı ikinci çocuğun da özürlü doğma ihtimali var. Bu çocuğun da geleceği belirsiz. Bu çocukların sorunlarının çözülmesi için artık ne yapacağımızı bilemez hale geldik.”

Özürlü olan çocuklarının hiçbirini okutamadığını ve sosyal güvenceleri olmadığı için onları doğru dürüst doktora götüremediğini belirten Dağdagez, köydeki komşularının yardımıyla geçimlerini sağladıklarını ve ellerinde para olmadığı için evin temel ihtiyaçlarını gideremediklerini söyledi.

Yetkililerden kendilerine yardım etmelerini isteyen Dağdagez, bu konuda kendilerine uzanacak bir yardım elini beklediklerini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!