AKP'li vekil kaza yapan oğlunu kurtaramadı

Güncelleme Tarihi:

AKPli vekil kaza yapan oğlunu kurtaramadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2008 12:56

MERSİN’de Tedaş memuru 48 yaşındaki Faruk Gündem’e çarparak ölümüne neden olan otomobili kendisinin kullandığını iddia eden AKP Mersin Milletvekili Ali Er’in savunmasını yeterli bulmayan mahkeme, kazayı yaptığı saptanan oğlu üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Hasan Er’e 12 bin 100 YTL para cezası verdi.

Haberin Devamı

28 Temmuz 2007’de Milletvekili Ali Er’e ait 06 ALA 96 plakalı otomobil, Soli kavşağında bisikletiyle giden Faruk Gündem’e çarparak ölümüne neden oldu. Kazada Milletvekili Er, “Sürücü bendim” derken, trafik ekipleri işlem yaparken, kazayı tesadüfen gören Mersin İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli Başçavuş Olcay Gözübüyük, savcılığa giderek, kaza anında direksiyonda milletvekilinin değil, oğlunun bulunduğunu öne sürdü.

Gözübüyük ile kaza anında yanlarında olan jandarma erler Murat Yıldız, Mahir Kaya ve Burak Altın’ın ifadeleri üzerine kazadan 71 gün sonra, Bilkent Üniversitesi öğrencisi Hasan Er hakkında ‘taksirle ölüme sebep olma’ suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kendisinin kazayı yaptığını söyleyen Milletvekili Er hakkında ise ‘yalan beyan’ fezlekesi hazırlandı.

Haberin Devamı

Mersin 5’nci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasında, Hasan Er’in avukatı Ali Er, müvekkilini ‘kazada asli kusurlu’ olarak gösteren İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun raporuna itiraz edip, dosyanın teknik üniversiteye gönderilmesini talep etti. Mahkeme, bu talebi yerinde görmeyerek reddetti.

Önceki duruşmalarda, “Olay sırasında aracı babam Ali Er kullanıyordu. Ben yanında oturuyordum. Ayrılmış yolda olay yerinde orta refüjden birden bisiklet kullanan kişi önümüze çıktı. Babam fren yapmasına rağmen önleyemedi. Hemen ambulansı arayarak yaralının hastaneye gitmesini temin ettim. Ancak, daha sonra vefat ettiğini öğrendim. Olayı ben yapmadım, suçlamayı kabul etmiyorum” diyen, karar duruşmasına ise katılmayan Hasan Er mahkemece suçlu bulundu.

TCK’nin 85/1’inci maddesine göre 2 yıl hapis cezasına çarptırılan Er’in cezası, kişiliği, sosyal ve ekonomik yönü, duruşmadaki iyi hali, sabıkasız oluşu dikkate alınarak 605 gün adli para cezasına, günlüğü 20 YTL’den olmak üzere 12 bin 100 YTL para cezasına çevrildi, ehliyetine de bir yıl süreyle el konuldu.
AKP’li Milletvekili Ali Er için ‘yalan beyanda bulunmak’ iddiasıyla ilgili yapılan hazırlık soruşturması ise takipsizlikle sonuçlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!